Daikin

Voordelen

Optimale verwarming voor alle jaargetijden

Onze bijzonder efficiënte inverter-warmtepomptechnologie heeft aangetoond dat zij tot 20% meer seizoensrendement biedt in vergelijking met de traditionele on/off grondwarmtepompen.

Ons systeem omvat:

  • Glycol, een water-/antivriesmengsel dat fungeert als warmteoverdrachtmedium van de grond naar de warmtepomp en visa versa, wordt aangehouden tegen een hogere gelijkmatige temperatuur waarmee de energieverbruik van de warmtepomp wordt verminderd.
  • De invertercompressor minimaliseert het gebruik van het back-upverwarmingselement.
  • De hoge operationele rendementen van de invertercompressor worden behaald bij deellast werking. Voor ruim 90% van de totale warmteafgifte geldt dat het niet nodig is de unit op volledige capaciteit te laten draaien; het energieverbruik wordt hiermee tot een minimum beperkt.
    Meer lezen
Dit alles resulteert in lagere exploitatiekosten en een sneller rendement op de investering.

Geluidsarme werking

Dankzij de effectieve isolatie en een innovatieve compressor worden de geluidsniveaus tot een minimum beperkt.
De compressor van de unit past zich aan aan de belasting. Daar de compressor ruim 90% van de tijd draait op deellast, wordt het geluidsniveau substantieel gereduceerd.

EENVOUDIGE INSTALLATIE VAN compacte en elegante unit

  • Dankzij de integratie van expansievaten, veiligheidskleppen en filters binnen in de warmtepomp, gebeurt het installeren van de unit uiterst efficiënt en snel. 
  • Het elegante ontwerp met haar kleine afmetingen zorgt ervoor dat de unit niet opvalt in de kamer. 
  • Om alles zo eenvoudig mogelijk te houden, wordt de sanitaire warmwatertank in de fabriek uitgerust, zodat er minder tijd nodig is voor de installatie. De leidingaansluitingen zitten aan de bovenkant van de unit en zijn zeer gemakkelijk aan te sluiten

Eenvoudige bediening

Thermostaatfunctie: de regelaar van de warmtepomp kan binnen in de woonkamer verplaatst worden en fungeren als een kamerthermostaat. Het systeem past automatisch de watertemperatuur aan in het verwarmingscircuit voor het leveren van de gewenste kamertemperatuur, wat resulteert in een stabielere performance en hogere comfortniveaus.