Daikin

Voordelen

Lage verbruikskosten voor ruimteverwarming

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp selecteert altijd automatisch de energiezuinigste werking. De unit berekent de efficiëntie van de warmtepomp met de elektriciteitsprijs versus de efficiëntie van de condensatieketel en de gasprijs. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en de energiebehoefte van de woning, selecteert de Daikin Altherma Hybride zelf om te werken met de warmtepomp, ofwel de gascondensatieketel, ofwel met beide simultaan.


Gebaseerd op een gemiddeld Europees klimaat, wordt het grootste deel van de vereiste warmteafgifte gedekt door het hybride- en warmtepompbedrijf, hetgeen resulteert in maximaal 35% meer warmterendement en zodoende, in lagere verbruikskosten.


… en voor sanitair warm water bij u thuis

Sanitair warm water wordt verwarmd door middel van de condensatie technologie: koud water van de kraan stroomt rechtstreeks in een speciale, 2-in-1 warmtewisselaar waarin de afvoergassen optimaal en continu worden gecondenseerd voor het produceren van sanitair warm water. Dit zorgt voor een rendementsstijging van maximum 15% in vergelijking met traditionele gascondensatieketels. 


Bovendien kan dankzij de hybride werking tegelijkertijd binnenverwarming worden geleverd met de warmtepomp en sanitair warm water met de gascondensatieketel, wat resulteert in een optimaal comfort.

Beperkte investeringskosten

  • U hoeft de bestaande radiatoren (tot 80°C) en leidingwerk niet te vervangen.
  • De ruimtebehoefte voor het nieuwe systeem is gelijkwaardig aan dat van het reeds aanwezige systeem, dankzij ons compacte ontwerp.
  • Bij het vervangen van uw bestaande gasketel is het niet nodig uw pijpleidingen of schoorsteen te vernieuwen.

Afmetingen vergelijken

Eenvoudige en snelle installatie

De Daikin Altherma hybride warmtepomp wordt geleverd in drie onderdelen:

  • warmtepomp - buitenunit
  • warmtepomp - binnenunit
  • gascondensatieketel

... hierdoor is het systeem eenvoudig te hanteren, te bewerken, en gemakkelijker te installeren.
De warmtepomp - binnenunit kan eenvoudig op de wand worden bevestigd met behulp van een standaard achterplaat. Vervolgens, met snelverbindingen, wordt de gascondensatieketel daaraan bevestigd, waardoor een zeer compacte eenheid ontstaat. Alle verbindingen bevinden zich onderaan en alle onderdelen zijn toegankelijk aan de voorzijde, hetgeen onderhouds- en reparatiewerkzaamheden vereenvoudigd.


Ideaal voor renovatie

Er zijn diverse toepassingen mogelijk met behulp van de Daikin Altherma hybride warmtepomp, dankzij de bescherming van alle warmtebelastingen tot 32 kW.
De gasketel kan in eerste fases geïnstalleerd worden zonder de warmtepomp, dit om het verwarmingsproces snel te kunnen herstarten in het geval de bestaande gasketel een defect vertoond.