No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Daikin Airconditioning Belgium NV/SA

Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre 
T +32 (0)10 23 72 23
F +32 (0)10 24 49 10
E info@daikin.be
http://www.daikin.be
Welvaartstraat 14-1 bus 3
B-2200 Herentals 
T +32 (0)14 28 23 30
F  +32 (0)14 28 23 39
Schoonzichtstraat 1/020
B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 9 244 66 44
F: +32 9 220 65 10

Het VRV IV warmteterugwinningssysteem van Daikin: De grootste stap voorwaarts in efficiëntie sinds de inverter compressor

Met het VRV IV warmteterugwinningssysteem zet Daikin een enorme stap voorwaarts in de efficiëntie van klimaatregeling. Dit systeem is de ideale oplossing voor complete gebouwen: het is tot 28% efficiënter dan de vorige generatie VRV. Het systeem is bovendien flexibeler en kan veel sneller en eenvoudiger worden geïnstalleerd dan elk ander warmteterugwinningssysteem.

Organisaties gaan steeds meer op zoek naar totaaloplossingen voor klimaatregeling, vanaf het ontwerp tot aan het onderhoud. Bovendien eisen ze een steeds hoger comfort in combinatie met lagere energiekosten en lagere CO2-uitstoot. Er moesten grote stappen worden gezet om hieraan te kunnen voldoen, en met het VRV IV warmteterugwinningssysteem is Daikin daar met glans in geslaagd.

Dankzij de geavanceerde uitrusting en de intelligente besturing is het VRV IV warmteterugwinningssysteem een geïntegreerd systeem voor verwarming, koeling, ventilatie, luchtgordijnen en warm tapwater. Hiervoor wint het systeem "gratis" warmte terug uit ruimtes die moeten worden gekoeld en gebruikt het die warmte om andere ruimtes te verwarmen en warm tapwater te bereiden. Dit betekent een optimaal comfort en een uiterst hoge efficiëntie (COP tot 10) voor alle soorten commerciële gebouwen: kantoren, hotels, restaurants, sport- en recreatiecentra, centra voor gezondheidszorg, winkels en openbare gebouwen.

De meest efficiënte oplossing is nu nóg beter
De 3-pijps-warmteterugwinningssystemen van Daikin werden al beschouwd als de meest efficiënte systemen op de markt, maar dankzij drie revolutionaire innovaties – Variabele Verdampingstemperatuur-technologie, continue verwarming (ook tijdens de ontdooicyclus), en de VRV-configurator – werd de lat nu nog hoger gelegd.

Aan de basis van een enorme toename in efficiëntie ligt de Variabele Verdampingstemperatuur-technologie. Dankzij deze regeling stemt het systeem automatisch af op de klimaatvereisten van een gebouw en aan de omgevingstemperatuur en is er veel minder energie nodig. Dit leidt tot een rendementsverhoging van 28% en tot een verbeterd comfort. Een extra voordeel is dat een hogere temperatuur van het koudemiddel tocht voorkomt.

Doorverwarming tijdens de ontdooicyclus zorgt ook voor een hoger comfort, doordat een daling van de binnentemperatuur tijdens de ontdooicyclus (die bij andere systemen wel kan voorkomen) wordt voorkomen. Hierdoor zijn VRV IV systemen zeer geschikt voor hoofdverwarming en dus het beste alternatief voor traditionele verwarmingssystemen

De VRV-configurator software ten slotte garandeert een snellere installatie en inbedrijfstelling. Bovendien kunnen dankzij deze software meerdere systemen op verschillende plaatsen eenvoudig op precies dezelfde manier worden ingesteld.

Een flexibeler en efficiënter design
Qua flexibel design kent het VRV IV warmteterugwinningssysteem zijn gelijke niet. Dankzij de ongeëvenaarde modulariteit kan de grootte van het systeem worden aangepast aan elk type gebouw. De configuratie kan opnieuw worden aangepast wanneer de behoeften van de gebruikers veranderen of wanneer de indeling van het gebouw wordt gewijzigd. De flexibiliteit wordt nog verder verhoogd door de nieuwe en innovatieve BS-boxen voor enkele en voor meerdere binnendelen. Hierdoor zijn de systemen sneller te installeren en stiller dan ooit, waardoor ze de perfecte oplossing zijn voor geluidsgevoelige ruimtes zoals kantoren en hotelkamers. Voor totaaloplossingen voor gebouwen kan de Intelligent Touch Manager van Daikin de klimaatregeling koppelen aan externe systemen.

Een snelle en efficiënte installatie
De installatie en het onderhoud verlopen sneller dan ooit dankzij de VRV-configurator. De enkelvoudige BS-box van Daikin is speciaal ontwikkeld voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals kleine verlaagde plafondruimtes. De nieuwe BS-boxen voor meerdere binnendelen zijn uitgerust met max. 16 poorten. Het zijn de lichtste en meest compacte boxen op de markt, en ze garanderen een kortere installatietijd.

VRV IV warmteterugwinning van Daikin – een enorme stap voorwaarts in efficiëntie
Het VRV IV warmteterugwinningssysteem van Daikin, dat in de tweede helft van 2014 leverbaar zal zijn, is een compleet en uiterst efficiënt systeem voor klimaatregeling, waarin verwarming, koeling, luchtgordijnen, warm tapwater en communicatie met externe systemen zijn geïntegreerd. Het systeem garandeert een 360° efficiëntie, met een focus op het beste functionele rendement op de markt en een maximale efficiëntie qua design en snelheid van installatie.

De voordelen van "3-pijpstechnologie”
Daikin maakt gebruik van een 3-pijpssysteem omdat dit veel efficiënter is om warmte te kunnen terugwinnen. In een 2-pijpssysteem worden gas en vloeibaar koudemiddel vermengd. Om ze van elkaar te kunnen scheiden en warmte terug te winnen, moet de condensatietemperatuur hoog zijn. In een 3-pijpssysteem is er een afzonderlijke afvoer voor gas en voor vloeibaar koudemiddel. Dit betekent dat warmte bij een lagere condensatietemperatuur kan worden teruggewonnen, waardoor minder energie wordt verbruikt en het systeem veel efficiënter is.