No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Daikin Airconditioning Belgium NV/SA

Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre 
T +32 (0)10 23 72 23
F +32 (0)10 24 49 10
E info@daikin.be
http://www.daikin.be
Welvaartstraat 14-1 bus 3
B-2200 Herentals 
T +32 (0)14 28 23 30
F  +32 (0)14 28 23 39
Schoonzichtstraat 1/020
B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 9 244 66 44
F: +32 9 220 65 10

Daikin Conveni-pack wint prestigieuze Retail Product Award in Duitsland

Conveni-Pack, een koelmiddelsysteem met warmterecuperatie van DAIKIN, heeft in Duitsland de Retail Product Award 2014 gewonnen in de categorie 'Milieuvriendelijkheid'. Op 17 februari werd de Award aan DAIKIN overhandigd op de retailbeurs Euroshop 2014 te Düsseldorf.

Daikin Conveni-Pack is een compact, geluidsarm systeem, waarin hoge- en lagetemperatuurkoeling, airconditioning en verwarming zijn geïntegreerd. Conveni-Pack zorgt er voor dat kleinhandels – zoals kleine supermarkten of winkels bij tankstations – hun energieverbruik en CO2-uitstoot drastisch kunnen verlagen. Dat is meer dan ooit nodig, want de vraag naar verse producten, kant-en-klare maaltijden en gekoelde dranken stijgt er immers voortdurend, terwijl de milieunormen steeds strikter worden en de energiekosten binnen de perken moeten worden gehouden. Net daar is een belangrijke rol weggelegd voor het Daikin Conveni-Pack. 

Het is het enige systeem dat commerciële koeling en airconditioning combineert tot één totaaloplossing, voorzien van de meest geavanceerde besturing en invertertechnologie, zodat er tot 40% op de energiekosten kan worden bespaard. In de koudste periodes van het jaar wordt alle overtollige warmte van de voedselkoeling gerecupereerd en hergebruikt om ruimtes op te warmen. In de zomer stuurt het systeem de overtollige warmte van het koelingsproces naar buiten. Het systeem is aansluitbaar op nagenoeg alle koeloplossingen en verkrijgbaar met een ruim assortiment airconditioning-binnenunits op maat van iedere winkel.

Een mooi voorbeeld van een praktische toepassing kan men vinden te St-Pieters-Woluwe. Bij de inrichting van een nieuwe Proxy Delhaize wensten de winkeleigenaars een efficiënt totaalsysteem te installeren, dat zowel aan de behoefte van de koelmeubelen kon voldoen, als voor een comfortabel binnenklimaat kon zorgen. Dankzij het inzetten van Daikin Conveni-Pack kan de warmte die door de koelverbruikers wordt onttrokken er voor de comfortverwarming van de winkelwarmte worden gebruikt. Conveni-Pack is geluidarm én zeer compact, zodat er ook geen risico op overlast bestaat voor de bewoners in de directe omgeving. Dhr. Jérémy Akili, één van de verantwoordelijken van de winkelsite in de Charles Thielemansstraat toont zich dan ook uitermate tevreden: “Dit is de tweede keer dat we met DAIKIN in zee gaan voor de regeling van de koeling en het binnenklimaat in onze winkelruimte. Indien we in de toekomst een systeem zoeken voor een derde winkelruimte zullen we zeker opnieuw met DAIKIN samenwerken.”  

Gunther Gamst, Chief Executive Officer van DAIKIN Airconditioning Germany GmbH, die de award in ontvangst nam, ziet een duidelijke verklaring voor het succes: "door onze holistische kijk op gebouwen en doordat we verwarming, airco, koeling en ventilatie combineren, kunnen we het meeste uit potentiële besparingen halen. Onze producten integreren afzonderlijke onderdelen in volledige systemen, die voldoen aan de behoeften van de klant op het vlak van energierendement, kostenbesparing en ruimtebesparing. Deze award toont nu nogmaals aan dat we goed bezig zijn.”

Over Daikin AC Belgium
Het in 1982 opgerichte Daikibel (nu DAIKIN A/C Belgium) verdubbelde de afgelopen 10 jaar zijn aantal medewerkers tot 100 mensen. Het bedrijf staat nationaal bekend als dé specialist voor klimaatregeling, en dit zowel bij residentiële toepassingen als in grotere, commerciële en industriële ruimten.  
Dankzij het in Oostende gevestigde Europese hoofdkwartier kan DAIKIN A/C snel grote volumes afleveren, en zo een uitstekende service en continuïteit aanbieden. 
DAIKIN A/C Belgium profileert zich als marktleider op het vlak van klimaatregeling. Dankzij een doorbraak in de verwarmingsmarkt slaagde de onderneming er in 2007 voor het eerst in om een omzet van 50 miljoen euro te draaien.