No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Daikin Airconditioning Belgium NV/SA

Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre 
T +32 (0)10 23 72 23
F +32 (0)10 24 49 10
E info@daikin.be
http://www.daikin.be
Welvaartstraat 14-1 bus 3
B-2200 Herentals 
T +32 (0)14 28 23 30
F  +32 (0)14 28 23 39
Schoonzichtstraat 1/020
B-9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 9 244 66 44
F: +32 9 220 65 10

Handige tips om de black-out te slim af te zijn

Al maandenlang doen geruchten over een mogelijke energieblack-out de ronde. Die black-out is te wijten aan het slecht functioneren van sommige kerncentrales. Daardoor kan er een tekort aan energie optreden tijdens een langdurige winterprik. Als dat gebeurt, zal de stroom in bepaalde delen van ons land – dat in zes schijven is onderverdeeld – voor een aantal uur worden onderbroken. Zo wil de overheid een totale black-out voorkomen.

Futur Fantastic

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning bijna-energieneutraal zijn. Ook bij renovatie zal een doorgedreven energiezuinige aanpak steeds belangrijker worden. Deze site helpt je hierop te anticiperen. Want nu al renoveren tot bijna-nulenergie is geen mission impossible. Integendeel!

DAIKIN: de geschikte partner voor uw lage energiewoning

Iedereen dient zijn steentje bij te dragen, willen we de ambitieuze 20-20-20 doelstellingen waarmaken. Gelukkig blijkt uit De Belgische Energiebarometer, een enquête uitgevoerd door Daikin Airconditioning Belgium n.v. eerder dit jaar, dat het gebruik van energiezuinige toepassingen in de woning in positieve zin evolueren. Vooral de warmtepomp doet het hierbij zeer goed en dat dankzij het energie-efficiënte en milieuvriendelijke aspect! Ook de zonneboiler komt in vergelijking met vroeger steeds vaker voor in de woningen.

Belgische (ver)bouwers zijn bijzonder energiebewust

Energiebewust bouwen is vandaag een hot item. Sinds de ambitieuze 20-20-20 doelstellingen van de Europese Unie doen ook de lokale overheden er alles aan om meer energiebewuste keuzes te stimuleren. Maar hoe energiebewust zijn we nu echt wanneer het gaat om het maken van belangrijke bouw- of verbouwbeslissingen? Om de mening van de Belg in het kader van energiebewust wonen te weten te komen, gaf Daikin Airconditioning Belgium opdracht aan De Belgische Energiebarometer een bevraging uit te voeren bij de landgenoten.

Daikin ondersteunt jongeren in hun opleiding met de VRV trainingsstand

Jongerentewerkstelling is momenteel een brandend actueel onderwerp. Heel wat nieuwsitems worden gewijd aan dit thema en specifiek aan de problematiek rond de jongerenwerkloosheid. Als mogelijke oorzaak voor de huidige negatieve trend wordt er gewezen naar de waargenomen kloof tussen de praktijk en wat men op school aangeleerd krijgt. Vaklui vinden moeilijk jonge afgestudeerde krachten door het gebrek aan praktijkervaring vanuit de school. Daikin tracht hier verandering in te brengen door de praktijk dichter bij de studenten te brengen.

DAIKIN op de Club Brugge fandag

“The hottest fan of the coolest team!” Afgelopen zondag hield Club Brugge zijn 15e fandag. Ondanks het feit dat het weer minder gunstig was dan de voorbije jaren, kwamen de fans toch talrijk en helemaal in gepaste outfit naar het Jan Breydelstadion.

Einde van koelmiddel R-22 is in zicht!

Vervangunits VRV: DAIKIN’s oplossing voor de uitfasering van R-22, toegepast in Hotel Navarra te Brugge. Koelmiddel R-22? Wat is het, waarvoor wordt het gebruikt en wat heeft dit met mij te maken? Heeft het gevolgen voor mijn hotel en waar moet ik op letten?

Het VRV IV warmteterugwinningssysteem van Daikin: De grootste stap voorwaarts in efficiëntie sinds de inverter compressor

Met het VRV IV warmteterugwinningssysteem zet Daikin een enorme stap voorwaarts in de efficiëntie van klimaatregeling. Dit systeem is de ideale oplossing voor complete gebouwen: het is tot 28% efficiënter dan de vorige generatie VRV. Het systeem is bovendien flexibeler en kan veel sneller en eenvoudiger worden geïnstalleerd dan elk ander warmteterugwinningssysteem.

Jean-Marc Frédérick van Sanidel, de winnaar van de Rotex HybridCube

Verwarmingsspecialist ROTEX stelde op 22 januari 2014, tijdens zijn druk bijgewoonde Professionele Product Launch, de nieuwe Rotex HybridCube voor. Een moderne Rotex heruitvinding van een traditionele elektrische boiler. Om deze energieboiler extra ‘in the picture’ te zetten, hield Rotex tijdens het event een wedstrijd.

DAIKIN & T.PALM hand in hand voor een bijna energieneutrale toekomst

Eind vorig jaar huldigde Group T.Palm met geoorloofde fierheid haar unieke modelwoningproject te Aalst in. Het betreft een zogenaamde BEN-woning (Bijna EnergieNeutraal), een innovatieve bel-etage die haast geen energie meer verbruikt voor haar verwarming, ventilatie, en warm water.