De ideale airco

Een airco kiezen: waarop moet je letten?

Onze airco's worden aangedreven door 80% energie uit de lucht  en 20% elektriciteit. Ze koelen woning met een energierendement van A+++  , het hoogst mogelijke energierendement op de markt. Maar ze geven je automatisch ook de mogelijkheid om tijdens het tussenseizoen ook te verwarmen

Onze airco-oplossingen hebben de gunstigste energielabels op de markt. Dankzij onze Inverter-technologie focus je op hernieuwbare energie en besparingen.

Je haalt voordeel uit een totaaloplossing die uitstekend comfort biedt zonder jouw energiefactuur de hoogte in te jagen. Onze toewijding voor milieubewuste producten garandeert dat Daikin-units jaren vooruitlopen op de regelgeving.

 

Hoe werkt een airco?

de werking van een warmtepomp

Het werkingsprincipe van een airco is gebaseerd op de compressietechniek en kan je het best vergelijken met de werking van een koelkast of een diepvries. 

De binnenunit onttrekt de warmte van een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Centraal hierin staat de compressor met zijn koelvloeistof. De koelvloeistof verandert door de warmte in een gas. Dit gas wordt naar de condensor geleid om zo weer een vloeistof te worden. Hierbij komt de warmte vrij en deze wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht. Dit proces wordt steeds herhaald zolang de airco aanstaat en werkt.

Een airco haalt gratis energie uit de natuur, maar functioneert zelf op elektriciteit. Die kan je van het elektriciteitsnet halen, maar ook gedeeltelijk zelf produceren via zonnepanelen. 

De verschillende soorten airco-systemen

Er zijn verschillende airconditioningsystemen met elk hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk van wat jij wenst en de plaats die jij kiest, is er een systeem op maat voor jou behoeften. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Hieronder vind je de drie meest gebruikte systemen bij particulieren en/of kleine kantoren.

 

1. Split-systeem

Airco split-systeem

Een split systeem is het meest voorkomende airco-systeem. Zo’n split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Een split systeem is ideaal om één kamer te verkoelen. Een split-airconditioner binnenunit wordt in dit geval aangesloten op één buitenunit.

2. Multisplit systeem

Airco multisplit-systeem

Met een multi-split airco kan je meerdere kamers koelen aan de hand van een individuele bediening van elke binnenunit. Er kunnen tot vijf binnenunits aangesloten worden op één buitenunit. Bovendien kan je verschillende  binnenunits in verschillende stijlen en groottes met elkaar combineren, zodat je in elke kamer met de geschikte binnenunit kan werken.

 

3. Mobiele aircos

Mobiele airco

Er bestaan twee soorten mobiele airco's, namelijk de monoblock mobiele airco en de split airco.

Een monoblock airco staat op wieltjes en is gemakkelijk te veranderen van plaats. Bij deze mobiele airco wordt de warme lucht van binnen via een slang naar buiten afgevoerd.

Splitsystemen bestaan uit twee onderdelen, een binnen- en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan via buizen. Het buitenste gedeelte wordt met beugels buiten aan de buitekant van het raam gehangen. Het binnenste gedeelte blijft binnen.

Zoveel verschillende binnenunits om uit te kiezen

Elke woning is uniek, met zijn eigen stijl en configuratie. Dankzij de stijlvolle Daikin airco units en het brede gamma aan modellen en bedieningsmogelijkheden, biedt Daikin comfortabele en energiezuinige oplossingen voor elke kamer in jouw huis.

1. Wandmodellen

airco wandmodellen voor de woonkamer

Wandmodellen (StylishUruru SararaDaikin EmuraPerfera) zijn de meest compacte oplossingen. Ze passen perfect in je interieur. Je kan ook origineel uit de hoek komen door te kiezen voor één van de stijlvolle Daikin wandmodellen. Sommmigen werden bekroond met een award.

2. Vloermodellen

airco vloermodellen

Vloermodellen (Classic of Perfera Floor) zijn modellen die perfect passen in een nis, onder een vensterbank of in een ruimte waar de hoogte beperkt is. Deze units zijn compact genoeg om onder een vensterbank te worden geïnstalleerd. Het grootste voordeel van de vloermodellen is dat ze lucht naar boven uitblazen waardoor ze geen tocht creëren.

3. Ingebouwde modellen

airco ingebouwde modellen

Wil je totaal geen binnenunit zien, dan kies je voor een ingebouwd model. Deze modellen worden geïnstalleerd in verlaagde plafonds of in valse muren. Alleen de uitblaasroosters zijn zichtbaar. De modellen zijn perfect geschikt voor personen die van strakheid houden.

Met deze 6 vragen kies je de juiste airco voor je woning

Maar hoe kies je nu uit het volledige gamma airconditioning-oplossingen het juiste toestel dat aan uw noden voldoet? Gebruik gewoon de checklist van Daikin. Stel jezelf de volgende 6 vragen en bepaal op een eenvoudige manier welk airco-systeem het meest geschikt is voor jouw thuis.

Wat is het rendement van een airconditioner?

Daikin energielabel

Het rendement van een airco kan je altijd terugvinden op het energielabel. Hiermee kan je de verschilllende merken en units met elkaar vergelijken.

Cruciaal hierbij zijn het seizoensrendement voor het koelingsseizoen, de SEER, en voor het verwarmingsseizoen, de SCOP.

Installatie en onderhoud van een warmtepomp

airco installeren

Airco installeren? Ook voor de installatie van een airco doe je het best beroep op een erkend installateur. Kies je voor een split-airco, dan is deze in de meeste gevallen al in één dag geïnstalleerd. Kies je voor een multispilt systeem, dan dien je rekening te houden met een installatietijd tussen 2 en 3 dagen. Hoelang de installatie precies duurt, hangt af van het type warmtepomp en van de structuur van je woning.

Ook voor het onderhoud van je airco, kun je aankloppen bij je installateur. De meeste mensen kiezen voor een onderhoudscontract om een correct onderhoud van een airconditioner te garanderen. De onderhoudstechnicus komt dan één keer per jaar langs om de installatie nakijken.

Wat kost een airco?

airco bestellen

Aan een airco is er uiteraard ook een prijskaartje verbonden. Hoeveel een airco precies kost, hangt af van heel wat factoren, zoals het type oplossing en de verschillende modellen. Je kan bij onze erkende installateurs terecht voor een gedetailleerde offerte op maat van jouw project. Je kan ook onze prijslijst met richtprijzen aanvragen, als hulpmiddel bij het opstellen van je (ver)bouwbudget.

Type buitenunit Richtprijs
Airco Buitenunit split vanaf 600 euro
Airco Buitenunit multisplit  vanaf 1700 euro
Type binnenunit Richtprijs
Wandmodel vanaf 350 euro
Vloermodel vanaf 700 euro
Geintegreerd model vanaf 700 euro

De prijzen in deze tabel zijn richtprijzen excl. installatie en excl. BTW.

showroom-homepage_1.png

Kom langs in onze showroom!

Al zeker 3 redenen om een afspraak te maken.

  • Stel je vragen rechtstreeks aan onze Daikin Experience medewerker
  • Kijk, hoor en vooral voel het comfort dat Daikin je kan bieden
  • Zet samen met Daikin de eerste stappen in een groenere wereld