Skip to main content

Luchtzuivering in de strijd tegen COVID-19: ontdek onze oplossing

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het COVID-19 virus binnenshuis vele malen besmettelijker is dan in de buitenlucht. Om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te maken, gelden er dan ook verschillende richtlijnen. Zo is voldoende ventilatie cruciaal, maar ook luchtzuivering kan helpen om het risico verder te beperken. De luchtreinigers van Daikin maken binnenlucht drie keer zuiverder, gezonder en properder. Zo verhoog je niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid binnen.

Hoe kan je de kans op besmetting met COVID-19 verminderen?

Net zoals andere virussen, bacteriën en allergenen verspreidt COVID-19 zich voornamelijk via de lucht. Daarom is het belangrijk om in ruimtes de vervuilde lucht, die onder meer virussen bevat, zoveel mogelijk af te voeren en verse lucht in de ruimte te brengen via ventilatie. Als het niet mogelijk is om voldoende te ventileren, is luchtzuivering een goede aanvullende maatregel om het risico op virusoverdracht te beperken.          

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om de andere richtlijnen te volgen: een mondmasker dragen, de handen voldoende wassen en de regels van de social distancing respecteren.

Daikins luchtzuiveringsoplossingen tegen corona: zo werkt het

Om de overdracht van virusdeeltjes zoveel mogelijk te beperken, komt het erop aan om partikels of aerosolen uit de lucht te verwijderen. Studies tonen aan dat bij zuivering van de binnenlucht , om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, enkel HEPA-luchtfiltratie en elektrostatische precipitatie (elektrisch laden van de luchtverontreinigen en de virusdeeltjes vangen en afbreken op een elektrostatische filter) doeltreffend zijn.

Met de nieuwste Daikin-luchtreinigers MCK55W en MC55W slaap je op je beide oren. Deze toestellen gebruiken onder andere de elektrostatische precipitatie technologie: de streamertechnologie geeft de schadelijke stoffen, zoals virussen, een elektrische lading, waarna de elektrostatische HEPA-filter ze vasthoudt.

Deze streamertechnologie voert bovendien een oxidatieve ontbinding van schadelijk stoffen uit: de streamer genereert een stabiele stroom hogesnelheidselektronen die een soort plasma-ontlading teweegbrengen (vele malen hoger dan conventionele plasmaontlading). Een bijkomend voordeel van deze technologie is dat de krachtige oxidatieve ontbinding naast virusdeeltjes ook bacteriën, schimmels, allergenen, gevaarlijke chemische deeltjes én vieze geurtjes uit de lucht afbreekt en verwijdert. Dat maakt Daikins luchtreinigingstoestellen ook ideaal voor wie last heeft van astma of allergieën. Om een optimale werking van de luchtreinigers te garanderen moet je ze wel twee tot vijf luchtverversingen per uur laten uitvoeren.

99,9% efficiënt

Een recente wetenschappelijke studie, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Tokio en de Okayama Wetenschapsuniversiteit bewijst dat de streamertechnologie van Daikin meer dan 99,9% van het coronavirus (SARS-CoV-2) in de lucht deactiveert bij een bestraling van drie uur in specifieke labo-omstandigheden.

Kortom, met onze luchtreinigers verhoog je je veiligheid zowel thuis en op de werkvloer. Uiteraard zijn een correcte installatie en goed onderhoud onmisbaar voor een optimaal resultaat. Heb jij vragen over luchtzuivering en/of onze toestellen met streamertechnologie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag.

verwarmingsmagazine

Waarom een luchtreiniger?

De Daikin luchtreinigers zorgen voor een gezuiverde, gezonde en propere lucht.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

2 mei 2021

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !