40 onmiddellijke vacatures voor ingenieurs in Belgische innovatiecentra

03/01/2017

Daikin Europe Building.jpg

Daikin Europe, dé wereldspeler op vlak van klimaatoplossingen zoals airconditioning, verwarming en commerciële en industriële koude temperatuur toepassingen, gaat het onderzoek naar en de ontwikkeling van verwarmingsoplossingen wereldwijd aansturen vanuit ons land. Een unicum binnen de Japanse multinational.

Sinds 2012 is Daikin Europe al verantwoordelijk voor nieuwe innovatieve en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Nu wordt de vestiging in Oostende en Gent ook het wereldwijde innovatiecentrum voor verwarmingsproducten. Voor deze mondiale R&D-uitdaging worden in totaal 40 nieuwe ingenieurs aangeworven in ons land - zowel in Gent als Oostende.

OOSTENDE, 16 DECEMBER 2016 - Daikin Europe N.V. is een voortrekker binnen de Japanse multinational Daikin Industries Ltd.  Het Europese hoofdkantoor in België staat reeds jaren in voor de ontwikkeling, de digitale connectie, het testen, de productie & de verkoop van klimaatoplossingen voor zowel Europa, het Midden-Oosten als Afrika. Deze lokale inzet wordt nu internationaal nog een pak uitgebreid, want de R&D-centra in Oost- en West-Vlaanderen zullen een wereldwijde pioniersrol gaan spelen. 

Optimaal klimaat voor nieuw en ervaren 

Voor de uitbouw van dit succesverhaal is Daikin Europe nu op zoek naar een brede waaier aan ingenieursprofielen. Voor zijn hoofdzetel in Oostende zoekt het bedrijf voornamelijk ingenieurs die zullen instaan voor de ontwikkelingen van nieuwe verwarmingsproducten. De vacatures in de Gentse vestiging focussen voornamelijk op de steeds belangrijkere rol van het Internet of Things en van apps bij verwarmings– en klimaatoplossingen. Hiervoor zoekt Daikin Europe nieuwe Mobile Development Engineers die zullen instaan voor de digitale connectie van energie-efficiënte verwarmingsproducten. Tenslotte zal Daikin Europe ook enkele verantwoordelijken voor patenten en reglementering aanwerven.

“Daikin Europe is een innovatieve werkgever die nieuwe werknemers vormt, ondersteunt en motiveert in verschillende (buitenlandse) opleidingsprogramma’s”, vertelt Filip De Graeve, ‎General Manager HR bij Daikin Europe NV. “We hebben zowel basisprogramma’s voor jonge rekruten als meer uitdagende programma’s voor de ervaren nieuwkomers in huis. Uiteraard steeds in een optimaal (werk)klimaat.”

Kandidaten kunnen zich melden via Daikin.eu/jobs

Gerelateerde artikels