Zuivere lucht, betere schoolprestaties

13/01/2017

Uit een recente studie uitgevoerd door onder meer de Universiteit van Hasselt blijkt dat de luchtkwaliteit een significante invloed heeft op het prestatievermogen en de schoolprestaties van kinderen.

Professor Tim Nawrot voerde samen met doctoraatsstudent Nelly Saenen het onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat de luchtkwaliteit een cognitief effect heeft. En ook al zijn de verschillen subtiel, toch bleken ze significant en dus een reden tot actie. Uit eerdere studies blijkt eveneens dat niet enkel de luchtverontreiniging rond de scholen en de woonplaats een invloed heeft, ook de kwaliteit van de lucht waarin kinderen opgroeien en les volgen beïnvloedt hun schoolprestaties.

Ouders hebben er dus alle baat bij ervoor te zorgen dat de binnenluchtkwaliteit in de eigen woning, waar kinderen ook hun schoolwerk maken, optimaal is. Dankzij de moderne toestellen op de markt, heeft men alles ter beschikking om de kamers thuis van voldoende zuivere lucht te voorzien om zo een gezonde leeromgeving te garanderen. Zo beschikt Daikin niet enkel over luchtzuiveringstoestellen, maar eveneens over een uitgebreid reeks lucht/lucht warmtepompen in het milieu- en energievriendelijke Bluevolution gamma die niet enkel koelen en verwarmen, maar ook zuiveren. Voor elk huishouden vindt men een gepaste oplossing.

Daarnaast biedt Daikin ook toestellen aan om ervoor te zorgen dat ook de klaslokalen goed geventileerd zijn om een nefaste invloed op de gezondheid en het concentratievermogen van zowel leerlingen als leerkrachten te vermijden

 

Gerelateerde artikels