Skip to main content

De streamertechnologie van Daikin inactiveert meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

Het Institut Pasteur de Lille heeft de efficiëntie van Daikin-luchtreinigers geëvalueerd.

Brussel, 7 juli 2021
Het gerenommeerde Franse laboratorium Institut Pasteur de Lille concludeert uit zijn testen dat de luchtreinigers van Daikin in 2,5 minuten meer dan 99,98% van het humane coronavirus HCoV-229E elimineren.

Als specialist op het vlak van luchtkwaliteit ziet Daikin het als zijn missie om innovatieve oplossingen te bieden en verkoopt het al meer dan 45 jaar luchtreinigers. Zijn luchtreinigers en gepatenteerde luchtreinigingstechnologie, die ook in andere Daikin-toestellen wordt aangewend, hebben hun efficiëntie tegen luchtvervuiling en tegen seizoensgebonden pollen en virussen al lang bewezen.

Streamertechnologie en het coronavirus

Daikin bevestigt de doeltreffendheid van zijn gepatenteerde streamertechnologie, die meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) met succes heeft geïnactiveerd nadat het 3 uur lang werd bestraald.

De studie is uitgevoerd door Daikin Industries Ltd in samenwerking met professor Shigeru Kyuwa van de afdeling Biomedische Wetenschappen van de Universiteit van Tokio en een onderzoeksgroep onder leiding van professor Shigeru Morikawa van de afdeling Microbiologie aan de Okayama Wetenschapsuniversiteit.

Streamer

Experimentele resultaten

Het onderzoeksteam heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen gedurende 3 uur werden bestraald met Flash Streamer-technologie van Daikin.

Uit de resultaten van dit experiment is gebleken dat:

 • de Flash Streamer-ontlading na 1 uur bestraling 93,65 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd

 • de Flash Streamer-ontlading na 3 uur bestraling 99,97 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd

Bron: “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” geredigeerd door Shigeru Morikawa, afdeling Diergeneeskunde, cursus Microbiologie, Okayama University of Science
Virusoverlevingsgrafiek covid19

De hier beschreven tests hebben alleen betrekking op de gepatenteerde Streamertechnologie. De effecten van producten met Streamertechnologie kunnen afwijken van de effecten in de werkelijke gebruiksomgeving. Raadpleeg voor meer informatie over Daikin-producten met Streamertechnologie de relevante productinformatie.

Over Streamertechnologie

Streamertechnologie werd in 2004 door Daikin ontwikkeld en voert een oxidatieve ontbinding van schadelijke stoffen uit. De Streamer zorgt voor een soort plasmaontlading met een innovatieve luchtzuiveringstechnologie die stabiel hogesnelheidselektronen genereert.

De capaciteit bij oxidatieve ontbinding is veel hoger dan bij conventionele plasmaontlading (gloeiontlading). Bovendien hebben deze snelle elektronen, in combinatie met luchtcomponenten, een vermogen tot krachtige oxidatieve ontbinding die voortdurend geuren, bacteriën en binnenluchtvervuilende stoffen zoals formaldehyde verwijderen.

Verwante artikels

 • Luchtzuivering in de strijd tegen COVID-19: ontdek onze oplossing

  Naast ventilatie helpt ook luchtzuivering om de verspreiding van COVID-19 te beperken in scholen, winkels en op de werkvloer. Ontdek hoe dat werkt.
 • Pollenallergie: hoe bescherm je je efficiënt?

  Heb je ook te kampen met een pollenallergie? Gelukkig bestaan er vandaag oplossingen om je te beschermen, zoals de luchtreinigers van Daikin
 • Ontdek het verschil tussen ventileren, verluchten en lucht zuiveren

  Wat is het verschil tussen ventileren, verluchten en lucht zuiveren? En wat garandeert gezonde lucht in je woning? Wij vertellen het je!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !