K-Way

ACTION

Cloppenburg, Duitsland

ACTION werkt met Daikin samen voor klimaatregeling en ventilatie in winkels in Europa

Action, met hoofdkantoor in Nederland, is een snelgroeiende non-food discounter met meer dan 1200 winkels in Nederland, Luxemburg, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Polen.

Het merk Action staat voor een lichte, ruime en aantrekkelijke shopping-omgeving met een breed en verrassend assortiment aan producten tegen de laagste prijzen.

De vestiging in Cloppenburg (Duitsland) is een voorbeeld van het minimalistische design en het ecologische bewustzijn die deze winkels zo aantrekkelijk maken voor shoppers. Daarbij hoort ook een comfortabel binnenklimaat dat zorgt voor een aangename omgeving om te shoppen.

 

Eenvoud en functionaliteit

case Daikin_Action_Store_Cloppenburg_RAW_0009.JPG

De winkelketen baseert zich op een lean-aanpak, waarbij eenvoud en functionaliteit op elk vlak centraal staan, om het snelle en ambitieuze expansieprogramma van de onderneming te ondersteunen.

Als discounter zijn voor Action de kosten de doorslaggevende factor bij het selecteren van een HVAC-systeem, en Action zocht dan ook een HVAC-leverancier die zowel het ontwerp, de ondersteuning en de plaatselijke coördinatie in elk land van haar geplande groei kon bieden.

 

Excellentie voor de juiste prijs

Case Daikin_Action_Store_Cloppenburg_RAW_0423.JPG

Michiel Coolen, Group Construction Manager bij Action: “Action is een discounter met een erg ambitieus expansieprogramma. Binnen dit programma is er een sterke focus op het beheren van onze projectkosten om de totale investering in de hand te houden. Prijs is een belangrijk criterium en, in het kader van onze Europese aanbesteding, kon Daikin zich daarin onderscheiden.”  

 

Daikin_Action_Store_Cloppenburg_RAW_0373.JPG

Ook de technische expertise en pan-Europese aanwezigheid van Daikin waren belangrijke factoren in hun selectie als partner

Michiel Coolen “Daikin is meer dan gewoon een HVAC-leverancier: het bedrijf treedt op als partner bij het ontwerpen van ons HVAC-concept - voor optimale efficiëntie - en biedt tegelijkertijd de technische plaatselijke aanwezigheid om onze teams in elk land te ondersteunen”.

Op de winkelvloer bieden de plafondgemonteerde Roundflow-cassettes van Daikin een visueel onopvallend airconditioningsysteem met een laag profiel dat zorgt voor een efficiënte luchtcirculatie en een comfortabele temperatuur het hele jaar door. 

Het unieke reinigingssysteem van de Roundflow-cassette garandeert een regelmatige automatische reiniging van de filter, wat de exploitatie- en onderhoudskosten aanzienlijke drukt en het comfort verhoogt door te zorgen voor frisse lucht.

Combinatie van verschillende Daikin technologiën

Wandgemonteerde binnenunits in combinatie met buitenunits op het dak zorgen voor de klimaatregeling in de kantoorruimtes en kantine. Met behulp van flexibele, intelligente besturingssystemen kan de temperatuur nauwkeurig worden geregeld en aangepast aan de verschillende behoeften binnen het gebouw. Voor bijkomend comfort van de shoppers zorgt ook het luchtgordijn boven de deuren ervoor dat het comfortabel binnenklimaat bewaard blijft wanneer de deuren open staan. 

Een intuïtieve HVAC-partner nodig

Met de opening van 20 nieuwe winkels tot nu toe en de geplande opening van 30 extra winkels dit jaar, is voor het expansieprogramma van Action een intuïtieve HVAC-partner nodig.

Stefan Pitlo, general manager: “Tijdige oplevering is essentieel. Samenwerking tijdens de implementatie is daarbij van cruciaal belang, en de installatie van de HVAC-technologieën neemt dan ook slechts één week per winkel in beslag. De duidelijke montage-instructies zorgen voor een snelle en vlotte installatie."

Een positief partnerschap

Case Daikin_Action_Store_Cloppenburg_RAW_0293.JPG

Het team van IM Duurzaam heeft Daikin acht maanden lang bijgestaan

De Modular L-ventilatie-unit, die door het team van IM Duurzaam wordt geprezen als "akoestisch erg stil, met gebruiksvriendelijke plug-and-play technologie", zorgt voor frisse lucht in de winkels en recupereert energie uit de buitenstromende lucht om de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Positieve resultaten

Michiel Coolen “Samen met het technische team van Daikin hebben we het ontwerp van ons HVAC-systeem geoptimaliseerd en dus ook het investeringsniveau en de operationele kosten kunnen drukken. Daikin heeft ons toegang geboden tot de meest geavanceerde technologie.

Ter conclusie 

“Op basis van de positieve resultaten heeft Action besloten om de samenwerking met Daikin te verlengen."

Oplossing in een notedop

ALB-RBS_L_open.tif

De Modular L : uiterst energie-efficiënte unit met warmterecuperatie

De modular L is uitgerust met een hoogwaardige warmtewisselaar, type tegenstroomplaat en met een recuperatie van thermische energie van wel 93%. Deze unit is de beste keuze wanneer er een compacte unit nodig is: slechts 280 mm hoog en tot 500 m³/u.

Daikin_Action_Store_Cloppenburg_RAW_0044.JPG

Zelfreinigende roundflow cassette

Met een luchtstroom van 360° hebt u nooit nog last van koude tocht of een inconsistente luchtverdeling. De intelligente bewegingssensor detecteert mensen en richt de luchtstoom elders en de vloersensoren zorgen voor een gelijkmatige temperatuur van de vloer tot het plafond. 

Onze rondstroomcassette is uitgerust met een uniek zelfreinigend filterpaneel dat de onderhoudskosten verlaagt en tot 50% meer bespaart op energierendement in vergelijking met normale cassettes.

Sky Air-A Series_01_installation picture.jpg

Sky Air : het energiezuinige product voor kleine tot middelgrote commerciële ruimtes

De Sky Air units zijn ontworpen met Daikin fluiterstille technologiën en zijn zo stil dat u vergeet dat ze er zijn. De innovatieve Bluevolution Sky Air A-reeks op de markts heeft de laagste impact op het milieu, biedt un een uniek pakket van energierendement en comfort en is eenvoudig te plaatsen en te bedienen.

Meer weten

Andere referenties

Bank Nagelmackers

Aan het begin van dit jaar heeft Daikin het unieke VRV i-concept gelanceerd, namelijk een luchtgekoelde VRV-warmtepomp die volledig in een gebouw kan worden geïntegreerd. Dit is een ideale oplossing voor kleine commerciële toepassingen, zoals een bankkantoor of winkel die in het stadscentrum zijn gevestigd.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Kristaltoren

Om Kristaltoren te helpen zijn energierendement te maximaliseren, wilden we de kracht van luchtgekoelde VRV, watergekoelde VRV en koelaggregaten combineren in een complete klimaatoplossing.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

De Torre Serenissima was uitgerust met een verouderd R-22-koelmiddelsysteem en we gaven het een volledige upgrade om meer energierendement en comfort te bereiken.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

The Bloomsbury Hotel

Het VRVIII-systeem met warmterecuperatie van Daikin werd geselecteerd vanwege het extreem lage energieverbruik en de enorme besparingen in vergelijking met vergelijkbare systemen.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Kantoorgebouw Velocity

Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp voor Velocity. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om EPC-classificatie "B" en BREEAM-score "uitstekend" te garanderen.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Leon's restaurant

M&E-aannemer Synecore installeerde zijn eerste 'onzichtbare' HVAC-systeem, de Daikin VRV IV i-serie, in Leon Restaurant in het centrum van Londen, met heel wat ruimtebeperkingen en een maximaal rendement van de klimaatregeling.

c-and-a.jpg

C&A

Voor de renovatie van het complete HVAC-systeem wilde de C&A-winkel het hele jaar door op de meest rendabele en efficiënte manier comfort.

venice-header-1645px1080px.jpg

Arsenaal van Venetië

Een innovatief klimaatsysteem dat gebruikmaakt van de natuurlijke energie van de lagune van Venetië, levert veel comfort en een hoog energierendement met behoud van een historisch industrieel gebouw in hartje Venetië.

coral-header-1645px1080px.jpg

Wedkantoor Coral

Ontdek hoe onze zelfreinigende roundflow-cassettes 50% meer energiebesparing opleverden voor wedkantoren van Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Toen de luxekledingzaak K-Way een nieuwe winkel opende in Covet Garden, Londen, werkten we samen met nationale D1-aannemer Royale om de perfecte energiezuinige oplossing voor het pand uit te denken en te installeren.

VDS_GGL.jpg

VDS-Food

VDS-Food, groothandelaar in voedings- en horecaproducten opende eind vorig jaar hun nieuwste Cash en Carry in de industriezone Waver Noord. Deze nieuwbouw werd volledig op maat gemaakt waarbij de focus sterk kwam te liggen op het optimaal en rationeel gebruik van energie. Voor de koelinstallatie werd beroep gedaan op de expertise en innovatieve technologieën van Daikin.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Van der Valk Hotel

Van de lobby tot de gastenkamers en de keuken, elke ruimte in het Van der Valk Hotel heeft zijn eigen unieke klimaatwensen. Ons doel was om een compleet systeem te ontwikkelen dat aan de behoeften van elk van deze locaties voldoet en de totale impact van het systeem op het milieu verkleint.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

De Santos Group, de organisatie die verantwoordelijk is voor het bouwen van Porta Fira, koos voor Daikin als vertrouwde partner om een uniek, betrouwbaar en energiezuinig klimaatregelingssysteem voor het gebouw te leveren.

vmd-header-1645px1080px.jpg

Zakencentrum VMD

Een VRV IV-systeem zorgt voor alle verwarming en koeling van de VMD Tower B, een 25 verdiepingen tellend kantoorgebouw in Zagreb, waardoor het aan de hoogste rendementsniveaus voldoet en minder energie verbruikt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Voor dit project hebben we gekozen voor een buitensysteem dat kan worden aangesloten op een verscheidenheid aan binnenunits en ventilatie-units die strategisch in de winkel geplaatst worden.

thePosthotel-ghent-header.jpg

The Post Hotel

Als klimaatspecialist, Daikin opteerde voor het unieke Daikin VRV-systeem, dat borg staat voor een unieke combinatie van energiezuinige technologieën en een optimaal gebruikerscomfort.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Crédit Agricole, dat vanwege zijn landbouwgeschiedenis bekendstaat als "de groene bank", wilde voor een van zijn kantoren een energiezuinige oplossing voor airconditioning met weinig onderhoud.

Chocolaterie Vandenbulcke

Begin dit jaar werd de start gegeven voor een hele reeks bouwwerken bij Vandenbulcke Chocolatier. Voor de koel- en verwarmingsinstallaties in zowel de bestaande als de nieuwe productiehal werd succesvol beroep gedaan op de expertise van Daikin.

Schoeller Allibert

Op de industriezone Ravenshout in Beringen nam Schoeller Allibert recent een nieuwe productiehal annex kantoorruimte in gebruik. Bouwheer Blue Oceans XL verhuurt dit opmerkelijke, in beton opgetrokken, gebouw aan de producent van kunststof verpakkingen. Dankzij verschillende oplossingen (SWW-productie, ventilatiesysteem, warmterecuperatie…) uit het Daikin-portfolio op maat te combineren kwam een duurzaam en coherent HVAC-totaalconcept tot stand.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Cementfabriek Holcim

De cementfabriek van Holcim gebruikt state-of-the-art technologie om haar ambitieuze doelstellingen op het vlak van milieu en energie-efficiëntie te behalen.

ACTION

De vestiging in Cloppenburg (Duitsland) is een voorbeeld van het minimalistische design en het ecologische bewustzijn die deze winkels zo aantrekkelijk maken voor shoppers. Daarbij hoort ook een comfortabel binnenklimaat dat zorgt voor een aangename omgeving om te shoppen.

ACTION_store.jpg

ACTION

Voor een discounter als Action zijn de bedrijfskosten een belangrijke factor bij het kiezen van HVAC-systemen. Action zocht bovendien een partner die HVAC-ontwerp en -ondersteuning kon aanbieden en die ook kon zorgen voor de plaatselijke coördinatie in elk land waar de onderneming winkels heeft.

JBC-store.jpg

JBC

Om haar exploitatiekosten te optimaliseren, heeft JBC een praktijktest met Daikin-units uitgevoerd om na te gaan wat de voordelen van de de VRT-technologie (Variable Refrigerant Temperature) zijn.

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Airconditioning is in de meeste hotels, zowel in nieuwe als in gerenoveerde, de norm geworden. De airconsystemen van vandaag houden de hotelgasten koel in de zomer ... en bieden kostenefficiënte verwarming tijdens de winter. De warmtepompen van Daikin maken daarvoor gebruik van hernieuwbare energie en drukken zo de exploitatiekosten van hotels. Bovendien zien ze er mooi uit.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Naturkost Brinkman, specialist in organische producten, gebruikt Daikin-koelsystemen voor meer energierendement en meer comfort in zijn winkels.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Nieuw koelaggregaat verhoogt comfort in Londens hotel

Fresh Warehousing

Fresh Warehousing kiest voor een groene koelinstallatie van Daikin

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Met 44 verdiepingen van elegant vormgegeven luxe suites volgt Samrya 44 alleen de hoogste standaard in de bouw en HVAC.

achterkant 4 gebouw met kraan+VRV.JPG

Belfius Basecamp (Club Brugge)

In september 2018 vond de eerstesteenlegging van het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge in Knokke plaats. De werken van deze nieuwe uitvalsbasis, het Belfius Basecamp genaamd, zijn inmiddels al goed gevorderd en Club neemt er eerstdaags z’n intrek. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op Daikin.

SvD_Lamovida_Daikin_11.jpg

Architecturaal pareltje Immogra

Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw langs de Kortrijksesteenweg in Gent. Hierbij werd groot belang gehecht aan de kwaliteit van de gebruikte materialen en de uitstraling.

18042019-DJI_0050.jpg

Een groots particulier project op toplocatie

Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Het project blink uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië.

action_cassette_1645px1080px.jpg

Toewijzing van gerecupereerd koelmiddel bij Action

Action gaat nog meer samenwerken met Daikin in dit nieuwe baanbrekende project: recuperatie en hergebruik van koelmiddel uit gerenoveerde winkels.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Parijs

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.

Photoshoot Pharmacie Liege_006.png

Comfort en frisse lucht verzekerd in nieuwe apotheek

De groep EPC-Familia bezit meer dan 100 apotheken in België, waaronder de recentelijk geopende vestiging van Ben-Ahin. Deze apotheek streek neer in een oud restaurant op een strategisch punt tussen het centrum van Hoei en de nieuwe industriële zone van de stad. De grootste uitdaging van dit project bestond erin klimaatoplossingen te installeren in een oud gebouw, waar de nodige technische infrastructuur niet voorzien was.

DAIKIN Photos 19-05-20-59.jpg

Nivaxis - The Gate modern zakendoen in alle comfort

Het bedrijvencentrum "The Gate" biedt met zijn all-in werkplekken, vergaderzalen en ontmoetingsruimtes diensten aan aan de industriële en semi-industriële ondernemingen die in het bedrijvenpark te vinden zijn. Centraal bij deze dienstverlening staat het maximale comfort voor de klant. De Daikin luchtbehandelingsoplossing neemt hier een belangrijk deel voor zijn rekening.