Skip to main content

Vloerverwarming combineren met een warmtepomp? Dat kan!

Als je graag het aangename aan het nuttige koppelt, dan is vloerverwarming met een warmtepomp helemaal je ding. De warmtepomp gebruikt groene energie, en vloerverwarming is een onzichtbaar alternatief voor radiatoren en convectoren in je woning. 

Waarom een warmtepomp?

Er bestaan verschillende types warmtepompen; de ene haalt energie uit de bodem, de andere benut warmte uit de omgevingslucht. Ze werken wel allemaal volgens hetzelfde procédé: de aanwezige warmte in de natuur wordt onder druk versterkt en overgebracht naar je verwarming of sanitair water. Je warmtepomp haalt dus gratis warmte uit de natuur en wendt ze aan om je woning duurzaam te verwarmen. 

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft talrijke voordelen: ze warmt je woning gelijkmatig op, zodat er minder tocht en stof circuleert. Je vloer voelt behaaglijk warm aan, zodat je zelfs in de winter op blote voeten kan rondlopen. Met kleine kinderen in huis is dat een groot pluspunt. Bovendien is het visuele aspect van vloerverwarming zeker niet te verwaarlozen: je hebt geen grote radiatoren aan de muur die het uitzicht van je interieur bepalen, en je kunt je kasten en zetels gewoon plaatsen waar je wilt. 

Perfect aansluitbaar

Een warmtepomp en vloerverwarming zijn de ideale combinatie. Ze werken allebei volgens het principe van lagetemperatuurverwarming en koppelen daarom ecologie aan maximaal comfort. Bij vloerverwarming moet het water in de leidingen lang niet zo warm zijn als bij radiatoren, terwijl vloerverwarming de ruimte toch even goed verwarmt. Bovendien zijn vloerverwarming en een warmptepomp naadloos aan te sluiten: je kunt beide systemen gelijktijdig installeren, maar kunt ook bestaande vloerverwarming aan een nieuwe warmtepomp koppelen of omgekeerd.

Meer dan vloerverwarming alleen

Een warmtepomp haalt voldoende energie uit de omgeving om niet alleen je woning maar ook je water op te warmen. Zo heb je aan één warmtebron genoeg om volledig in je energiebehoefte te voorzien. Je sanitair water krijg je trouwens ook op een ecologische manier warm via een warmtepompboiler, die warme lucht uit zijn directe omgeving benut om het water op te warmen. 

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !