Skip to main content

Je airco bedienen met een app: ontdek het ‘Internet of Things’

Vandaag zijn al heel wat huishoudapparaten en -systemen verbonden met het zogenaamde ‘Internet of Things’ (IoT). Denk maar aan verwarmingsinstallaties, anti-inbraaksystemen, verlichting of zelfs koffiemachines, die aangesloten zijn op het internet en die je vanaf afstand kunt bedienen. De bedoeling daarvan is om jou meer comfort te bieden, je energieverbruik te doen dalen en bovenal om een perfecte service op maat van jouw dagelijkse behoeften mogelijk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming van je badkamer instellen terwijl je nog in de sportclub bent, zodat je eenmaal thuisgekomen bij het douchen van de perfecte temperatuur geniet. Of je kunt tijdens je vakantie in het buitenland in je woning automatisch verschillende lichten laten aangaan om inbrekers te ontmoedigen … Je merkt het: met het Internet of Things zijn de mogelijkheden eindeloos.

Onze jarenlange ervaring, in combinatie met de technologie van morgen

Bij Daikin koppelen we meer dan negentig jaar ervaring in oplossingen voor klimaatregeling aan de meest recente technologieën, zodat jij je aircosysteem perfect kunt instellen zoals jij het wilt, op het moment dat jij het wilt. Hoe we dat garanderen? Met de Daikin Online Controller, een app voor airconditioningproducten, die zowel beschikbaar is voor iOS als voor Android.

We zetten de voordelen van deze app even op een rijtje.

Altijd het perfecte binnenklimaat, dankzij het ‘Internet of Things’

Stel je voor: het is zomer. Buiten klimmen de temperaturen tot boven de 30°C en ook binnen wordt het bijzonder heet. Dat zijn niet echt ideale omstandigheden om je te ontspannen of om je te concentreren op je werk. Dankzij de Daikin Online Controller bedien je je aircosysteem met slechts enkele swipes op je smartphone. Van op je bureaustoel (of vanuit je luie zetel) stel je de gewenste temperatuur in en geniet je bij thuiskomst van een aangename koelte. Ken je je werkplanning op voorhand? Dan kun je per week tot zes acties voorprogrammeren, zodat je je toestel enkel laat werken als dat nodig is. Handig, niet?

Omdat je je volledige woning niet op hetzelfde moment moet koelen, kun je met de Daikin Online Controller bovendien per kamer de temperatuur, het programma en de bedrijfsmodus instellen. Dat kan makkelijk met de interactieve thermostaat.

Die functie maakt het gebruik van je airco niet alleen heel flexibel, het helpt je ook om energie te besparen. En zoals je uiteraard weet, is dat niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor onze planeet.

Je airco bedienen met een app … of met je stem

Je airconditioningsysteem bedienen via je smartphone of tablet is makkelijk, maar het kan nóg makkelijker: met je stem. De Daikin Online Controller is dan ook compatibel met de Google Assistant en Alexa van Amazon. De bediening van de app wordt daardoor persoonlijk en iets heel eenvoudigs. Deze nieuwe functie is gebaseerd op de IFTTT-technologie (‘If This Then That’ of ‘Als dit, dan dat’ in het Nederlands). Vraag gewoon aan je digitale assistent om de temperatuur of de snelheid van de luchtstroom aan te passen en klaar is Kees!

Geavanceerde technologie voor airco’s van hoge kwaliteit 

Dat dit soort ‘2.0 tools’ bijzonder handig zijn om de temperatuur van je klimaatregeling in te stellen waar of wanneer je het wilt, is duidelijk. Maar daarnaast is het uiteraard cruciaal dat je aircosysteem ook betrouwbaar en efficiënt is. Als specialist met ruime ervaring, staat Daikin dan ook tot je dienst om je een veilige en effectieve airconditioningoplossing te bieden, waarop je elke dag kunt vertrouwen. Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om telefonisch of via onze site contact met ons op te nemen.

 

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze

Ontvang ons airco magazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte aircosysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

7 juli 2020

 

Categorie:

Besturingssystemen

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !