ERLQ-CW1_002_installation-pictures.jpg

Waar vind je een erkende installateur voor een warmtepomp?

Met een warmtepomp haal je gratis energie uit een natuurlijke bron zoals de lucht, het grondwater of de bodem. Zo verwarm en koel je je huis een stuk duurzamer. Je steekt waarschijnlijk heel wat moeite in de zoektocht naar een geschikte warmtepomp voor jouw woning. Maar wist je dat 90% van het rendement van je pomp afhangt van de kwaliteit van de installatie? Daarom is het ontzettend belangrijk om voor een erkende installateur met certificering te kiezen. Maar waar vind je zo’n professional?

Waarom kiest je het best voor een erkende installateur?

De installatie van een warmtepomp is vrij complex en vraagt om de expertise van een erkende vakman. Er zijn twee belangrijke redenen om voor een installateur met een certificaat van bekwaamheid te kiezen wanneer je een warmtepomp laat plaatsen:

1. Je bent zeker van een kwalitatieve installatie.

Wanneer je je warmtepomp laat plaatsen door een erkende installateur, kun je achteraf op je beide oren slapen. Een installateur die gecertificeerd is, heeft namelijk de nodige opleidingen gevolgd om het toestel correct te kunnen aansluiten. Daarnaast biedt hij ook enkele extra services. Hij zal eerst je warmtebehoefte nauwkeurig onder de loep nemen. Zo ben je zeker van een maximaal rendement. Vervolgens zal de specialist de pomp correct dimensioneren zodat het toestel exact de warmte afgeeft die je nodig hebt om je huis te verwarmen, zonder energie te verspillen. Zodra de warmtepomp geplaatst is, zal de installateur nog een extra kwaliteitscontrole uitvoeren. Ten slotte stelt hij nog de nodige instellingen in, zodat jij met een gerust hart van je nieuwe aankoop kunt genieten. Meestal kan een vakman de klus binnen een dag klaren. Na een professionele installatie is je warmtepomp zo goed als onderhoudsvrij. 

2. Het is een belangrijke voorwaarde voor een premie.

Wanneer je niet voor een erkende vakman kiest, heb je geen kans op een premie van de overheid mis. De netbeheerder van warmtepompen keert deze premie enkel uit op voorwaarde dat je toestel geplaatst én gefactureerd wordt door een aannemer met een certificaat van betrouwbaarheid voor warmtepompen of ondiepe geothermische systemen. Vraag zeker naar het certificeringsnummer van de installateur en vermeld dit op het aanvraagformulier van je premie. 

Hoe weet je of de installateur van je warmtepomp erkend is?

Het antwoord op deze vraag is simpel: Wanneer je voor een Daikin-installateur kiest, kun je zeker zijn dat hij goed opgeleid en erkend is. Alle installateurs die door ons worden aangeprezen, zijn in het bezit van een certificaat. Bovendien kiezen we onze experts aan de hand van strenge criteria. Ze worden onder andere geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun installaties en hun commerciële aanpak. Daarnaast staan we erop dat onze Daikin-installateurs alle werken nauwgezet opvolgen.  

Zoek je een erkende installateur voor je warmtepomp? Vertel ons meer over de uitvoering van de plaatsing en laat je gegevens achter. Vervolgens sturen we je een lijst met gegevens van betrouwbare, gecertificeerde Daikin-installateurs. 

Heb je nog vragen over de installatie van je warmtepomp?

 

Op zoek naar een Daikin installateur?

Daikin helpt je bij het zoeken van een Daikin installateur in jouw regio.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

2 december 2019

 

Categorie:

Verwarmen

Gelijkaardige artikels