Skip to main content

Waar vind je een erkende installateur voor een warmtepomp?

Je steekt waarschijnlijk heel wat moeite in de zoektocht naar de beste warmtepomp voor jouw woning. Maar wist je dat 90% van het rendement van je warmtepomp afhangt van de kwaliteit van de installatie? Daarom is het ontzettend belangrijk om voor een erkende installateur te kiezen. Maar waar vind je zo’n professional? Bij Daikin zit je goed!

Erkende installateurs voor warmtepompen

Als je voor een Daikin-installateur kiest, dan kun je gerust zijn dat die goed opgeleid en erkend is. We selecteren onze installateurs namelijk aan de hand van strenge criteria. We beoordelen ze onder meer op basis van de kwaliteit van hun installaties en hun commerciële aanpak. Daarnaast staan we erop dat onze Daikin-installateurs alle werken nauwgezet opvolgen.

Zoek je een erkende installateur voor je warmtepomp? Neem snel contact op via de button. Vervolgens sturen we je een lijst met gegevens van betrouwbare, erkende Daikin-installateurs. 

3 redenen om voor een erkende installateur te kiezen

Er zijn minstens drie belangrijke redenen om voor een erkende installateur te kiezen wanneer je een warmtepomp laat plaatsen.

1. Het garandeert een maximaal rendement 

Wanneer je je warmtepomp laat plaatsen door een erkende installateur, zal hij of zij eerst je warmtebehoefte nauwkeurig onder de loep nemen. Vervolgens zal de specialist de pomp correct dimensioneren, zodat het toestel exact de warmte afgeeft die je nodig hebt om je huis te verwarmen, zonder energie te verspillen. Zo ben je zeker van een warmtepomp met een maximaal rendement.

2. Je warmtepomp zal bijna geen onderhoud vergen

Zodra de warmtepomp geplaatst is – meestal kan een professional de klus al binnen een dag klaren – zal je Daikin-installateur nog een extra kwaliteitscontrole uitvoeren. Ten slotte selecteert de installateur nog de nodige instellingen, zodat jij met een gerust hart van je nieuwe aankoop kunt genieten. Na een professionele installatie vergt je warmtepomp zo goed geen onderhoud.

3. Je kunt misschien een warmtepomp-premie krijgen

Als je bij renovatie een warmtepomp laat installeren door een erkende installateur, dan maak je kans op een premie. De netbeheerder van warmtepompen keert deze premie enkel uit op voorwaarde dat je toestel geplaatst én gefactureerd wordt door een erkende installateur met een RESCERT-certificaat van betrouwbaarheid voor warmtepompen of ondiepe geothermische systemen. Maar opgelet, want niet alle erkende installateurs hebben zo’n certificaat. De lijst van gecertificeerde installateurs vind je terug op www.rescert.be

 

Vraag ook zeker naar het certificeringsnummer van de installateur en vermeld dit op het aanvraagformulier van je premie. 

Meer informatie over warmtepompen

 

Heb je een vraag over warmtepompen? Stel ze aan het Daikin-team!

 

Op zoek naar een Daikin installateur?

Daikin helpt je bij het zoeken van een Daikin installateur in jouw regio.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

25 juli 2022

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !