Domotica om je warmtepomp te bedienen: dit zijn de voordelen

Domotica om je warmtepomp te bedienen: dit zijn de voordelen

Een warmtepomp installeren is een wijze beslissing. Het is een milieuvriendelijke en voordelige oplossing om je woning het hele jaar door op de gewenste temperatuur te brengen. En als je ook nog eens domotica gebruikt om je warmtepomp te bedienen, dan zit je helemaal gebeiteld ... 

Optimaal wooncomfort met een warmtepomp

Een warmtepomp zoals de ROTEX HPSU Compact verenigt drie functies in één toestel. Je kunt er je woning en je sanitair water mee verwarmen, maar een warmtepomp kan ook koelen. Kiezen voor een warmtepomp is dus kiezen voor een efficiënte totaaloplossing.

Naast een zeer hoog rendement, een zuinige werking en intelligent opslagbeheer heeft de ROTEX HPSU Compact – zoals  de naam al aangeeft – nog een grote troef: het toestel is zo compact dat je het zowat overal snel en makkelijk kunt installeren.

Domotica voor totale controle over je warmtepomp

De ROTEX HPSU Compact is niet alleen een bijzonder energiezuinig en compact toestel, het is ook het hart van een intelligent domoticasysteem. De centrale HPSU-binnenunit regelt de bediening van het hybride verwarmingssysteem. Daardoor kun je altijd rekenen op het hoogst mogelijke rendement en een optimaal comfort, zowel voor de verwarming van je woning en je sanitair water als voor koeling.

De bediening van het systeem gebeurt centraal met de zogenaamde RoCon-regelaar. Dit bedieningspaneel heeft een bijzonder intuïtieve menu-navigatie. Je zult het onmiddellijk merken: ondanks de vele mogelijkheden is je verwarmingsinstallatie bedienen kinderspel!

Je warmtepomp bedienen via je smartphone

Pellets zijn gerecycleerd en samengeperst houtzaagsel. Ze zorgen voor een meer volledige verbranding dan houtblokken en daardoor voor een lagere uitstoot van CO2. In combinatie met een efficiënte cv-ketel of kachel is verwarmen op basis van pellets een milieuvriendelijk systeem.

Installeer een mini-elektriciteitscentrale

Een centraal bedieningspaneel voor je hele verwarmingssysteem is handig, maar het wordt nog mooier als je weet dat je de HPSU Compact ook makkelijk kunt bedienen via een app op je smartphone.

Met ROTEX Control kun je je verwarmingssyteem van op afstand aansturen met enkele swipes. Enkele mogelijkheden:

  • de gewenste temperatuur instellen
  • tijds- en werkingsprogramma’s wijzigen
  • de huidige temperatuur in huis opvragen
  • de weersvoorspelling voor de komende dagen raadplegen
  • ...

Zo heb je altijd de volledige controle over je verwarmingsinstallatie, ook al ben je nog op je werk of onderweg.

Wil je je warmtepomp graag bedienen met behulp van domotica? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze dealers.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...