Een condensatieketel zonder schoorsteen, bestaat dat?

Een condensatieketel zonder schoorsteen, bestaat dat?

Een condensatieketel heeft geen schoorsteen nodig. Ontdek hier welke voordelen dat allemaal met zich meebrengt.

Dat bestaat zeker. Sterker nog: de meeste condensatieketels hebben helemaal geen schouw nodig. De afvoer van de rookgassen gebeurt met behulp van een ventilator via een afvoerbuis. Verse lucht wordt aangevoerd via een ander kanaal. Dat heeft heel wat voordelen.

Vervang je een klassieke wandketel door een nieuwe condensatieketel, dan zijn er meestal niet veel aanpassingen nodig. Je nieuwe ketel kan zonder problemen op dezelfde plaats komen, maar je kunt hem net zo goed elders installeren. Een condensatieketel heeft namelijk geen schoorsteen nodig zoals je oude wandketel.

In een condensatieketel wordt gas of olie als brandstof gebruikt om warmte te genereren. Maar ook de warme dampdruppels die zich in de rookgassen bevinden worden gerecupereerd. Dat gebeurt dankzijcondensatie (vandaar de naam). Op die manier haalt een nieuwe condensatieketel een rendement van 110 procent, terwijl een conventionele ketel maar een rendement haalt van 92 procent.

Hoe wordt rook afgevoerd in een condensatieketel?

De rook in een condensatieketel wordt afgevoerd via een ventilator en een afvoerkanaal dat gemakkelijk kan worden ingemetseld. Een schoorsteen is dus niet noodzakelijk. De verse lucht die nodig is voor de verbranding wordt ook aangevoerd via een apart kanaal. Dat heeft heel wat voordelen. Een condensatieketel plaats je waar jij wilt. De meeste modellen zien er trouwens ook erg fraai uit, waardoor ze niet per se weggestopt moeten worden in een of ander hoekje in de garage. Wil je ze in je woonruimte installeren, dan kan dat evengoed.

Onze GCU gascondensatieketel

De GCU gascondensatieketel van Rotex is niets minder dan een technologisch hoogstandje. Hun troeven op een rijtje:

-       een rendement tot 110 procent

-       compacte afmetingen en integratie van boiler

-       hoogst mogelijke waterhygiëne (geen bezinksel en dus geen ontwikkeling van legionella mogelijk).

-       bevat een opslagtank voor zonne-energie

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...