De voordelen van een energiezuinige boiler

Wat is de gemiddelde levensduur van een boiler?

De levensduur van een boiler bedraagt gemiddeld 15 tot 25 jaar. Ontdek hier de geheimen van een lang leven voor je boiler.

Levensduur van 25 jaar is haalbaar

Een boiler en centrale verwarmingsinstallatie gaan gemiddeld zo’n 15 tot 25 jaar mee, afhankelijk van de fabrikant en de kwaliteit van het aangeschafte toestel. Voor de meeste merken geldt: hoe goedkoper de installatie, hoe lager de kwaliteit. Je doet er daarom goed aan iets meer geld te investeren bij de aankoop. Dat kan je na jaren een serieuze slok op een borrel schelen.

Vandaag zijn boilers zo goed als steeds geïntegreerd in de cv-ketel. Het toestel dat ervoor zorgt dat het binnen lekker warm is, is dus ook het toestel dat voor het warm water zorgt in de keuken of badkamer. Zo’n aankoop vraagt uiteraard een serieuze investering, maar wie slim koopt, kan gemakkelijk tot 25 jaar en zelfs langer genieten van sanitair warm water en verwarming.

De A1 branderkamer: 15 jaar garantie

Door een spaardoucheknop of economische doucheknop te installeren daalt het water- en elektriciteitsverbruik met maar liefst 30 procent. Je spaart dan niet enkel je eigen portemonnee, maar ook het milieu. Bovendien heb je in vele gevallen recht op een premie als je een spaardoucheknop installeert. Meer info via premiezoeker.be.

Wil je een energie-efficiënte boiler, hou dan rekening met de behuizing. Duurdere boilers beschikken over een schil die het water veel langer warm houdt, zonder dat er extra energie moet worden aangewend. Ook energiezuinige verwarmingselementen hebben een gunstig effect op het energieverbruik. 

De invloed van onderhoud op de levensduur van een boiler?

Het onderhoud van een verwarmingsinstallatie is verplicht, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen, toestellen op stookolie of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool) moeten elk jaar een beurt krijgen. Deze verplichtingen gelden bovendien eveneens voor huurwoningen.

Voor de boiler gelden dergelijke voorschriften niet. Toch heeft ook een elektrische boiler baat bij regelmatig onderhoud. Kalkaanslag, bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat het warm water minder snel door je kranen stroomt. Door de boiler een grondige poetsbeurt te geven met een ontkalkingsmiddel is hij binnen de kortste keren weer de oude.  

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...