Skip to main content

Mobiele airco

Er bestaan twee soorten airco, namelijk de monoblock mobiele airco en de split airco. Een monoblock airco is gemakkelijk te veranderen van plaats. Bij deze mobiele airco wordt de warme lucht van binnen via een slang naar buiten afgevoerd. Splitsystemen hebben daarentegen meer koelvermogen en maken minder geluid. Deze systemen bestaan uit twee onderdelen, een binnen- en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan via buizen waardoor de warmte van binnen naar buiten gevoerd wordt.

In de meeste huizen is er zowel nood aan verwarming als aan verkoeling. Daarom is het vaak interessant om te kiezen voor een lucht/lucht warmtepomp die je woning niet alleen verwarmt in de winter, maar eveneens verkoelt in de zomer.

Airco en warmtepompen

Bij een omkeerbare lucht/lucht warmtepomp kan de koelcyclus omgedraaid worden en kan je de warmtepomp zo instellen dat hij niet verwarmt, maar verkoelt en functioneert zoals een airco. Bovendien is dit type warmtepomp bijzonder energie-efficiënt en ligt het rendement altijd boven de 100% waardoor je kan besparen op je energiefactuur.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !