Wand-, vloermodel of ingebouwd: hoe kies ik de beste airco-binnenunit voor mijn situatie?

Een airco is geknipt om je huis in de zomer lekker fris te houden. Zo’n systeem bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Die zijn zowel verkrijgbaar als wandmodel, vloermodel of ingebouwd model. Maar welk type unit kies je het best voor jouw woning? In dit artikel zetten we voor jou op een rijtje waar je zoal op moet letten.

Een flexibele oplossing voor elke woning

Bij Daikin kun je terecht voor de meest comfortabele, energiezuinige en betrouwbare airconditioningsystemen op de markt. We hebben verschillende oplossingen, op maat van elke woning. Eén van de belangrijkste knopen die je moet doorhakken, is de keuze tussen een wandmodel, een vloermodel of een ingebouwd voor de binnenunit van het systeem, het toestel dat de koele lucht in je woning blaast. Al deze modellen hebben hun eigen voordelen.

De voordelen van een wandmodel

Een wandairco heeft als groot voordeel dat hij zeer snel en doeltreffend werkt. Je kunt er op korte tijd een ruimte mee koelen én makkelijk de gewenste temperatuur behouden.

Of je nu een licht briesje wil of liever geen tochtje voelt: de luchtstroom van een wandairco kun je, dankzij de horizontale en verticale lamellen, makkelijk regelen. 

Bovendien werkt een wandmodel fluisterstil, zeg maar quasi geluidloos. De tijd van luid zoemende airco’s ligt intussen al jaren achter ons.

Ten slotte zijn wandairco’s vandaag verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, van neutrale standaardmodellen tot bijzonder fraaie designtoestellen.

Wandairco’s zijn geschikt voor (onder meer) woonkamers, slaapkamers, keukens en kleine kantoorruimtes.

De voordelen van een vloermodel

Ook vloermodellen hebben uiteraard hun voordelen. Zo zijn ze heel makkelijk te plaatsen in kamers waar de beschikbare ruimte beperkt is. Je kunt ze laag aan de wand installeren, in een nis, onder een raam of deels ingewerkt in een muur. Vloermodellen zijn dan ook ideaal voor zolders of andere vertrekken met schuine daken en lage muren. Heel wat van onze vloerairco’s zijn zelfs compacter dan een radiator. Maar vergis je niet: vloermodellen zijn perfect geschikt voor zowel grote als kleine kamers. Ze garanderen je altijd en overal het ideale binnenklimaat. Je kunt dus steeds genieten van een perfect comfort.

Volledig weggewerkt dankzij inbouwmodellen

Naast de traditionele wand- en vloermodellen bestaat er nog een uitgebreid gamma aan inbouwmodellen. Deze unit worden (bijna) volledig weggewerkt achter een wand of in het plafond. 

Ook deze modellen garanderen je een optimaal energierendement, en dat gedurende het hele jaar.

De geknipte airco-oplossing vinden

Heb je geen idee welk type airco het meest geschikt is voor jouw situatie? Met onze airconditioning-selectietool vind je in een mum van tijd de perfecte oplossing. Selecteer wat jij belangrijk vindt en je krijgt meteen het model die voldoen aan jouw criteria. Probeer het nu!

 

Airco: kies ik het best een wand- of vloermodel?

Ontvang ons Airco magazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

8 april 2020

 

Categorie:

Airco

Gelijkaardige artikels