Skip to main content

Een wandairco is een vast airconditioningsysteem (met een buitenunit en een binnenunit) waarbij de binnenunit aan een muur wordt geïnstalleerd, meestal vlak onder het plafond. Veel mensen die op een efficiënte manier hun woning willen koelen, kiezen bewust voor een wandairco omdat dit type airconditioning nu eenmaal veel voordelen heeft. We zetten de vijf belangrijkste op een rij.

1. Met wandairco krijg je een ruimte snel koel

Een wandairco werkt snel en doeltreffend. Het systeem heeft de capaciteit om in korte tijd een ruimte – zoals een bureau, een onthaalruimte of een slaapkamer – op de gewenste temperatuur te krijgen. Vervolgens houdt het die temperatuur de hele dag moeiteloos op peil. 

2. Wandairco installeren is vrij eenvoudig

Airco installeren laat je sowieso het best over aan een erkende installateur, maar alleszins is de installatie van airco als wandmodel veel eenvoudiger dan een ingebouwd systeem. En dat maakt het prijskaartje uiteraard goedkoper.

Benieuwd wat een wandairco kost? Ontdek onze richtprijzen of vraag meteen een gratis offerte.

3. Wandairco past tegenwoordig in elk interieur

De tijd dat wandairco's opzichtige en hondslelijke bakken waren, behoort gelukkig tot het verleden. Vandaag zijn wandairco's verkrijgbaar in vele uitvoeringen, van neutrale witte standaardmodellen tot designontwerpen met een kleurtje – wat dacht je van een wandairco in het zwart? – die een ruimte een geheel eigen toets geven. Kom gerust eens langs in een Daikin Experience Center om het met je eigen ogen te zien!  

4. Een wandairco maakt amper lawaai

Jaren geleden, toen airco nog in zijn kinderschoenen stond, maakten wandmodellen (en andere types) flink wat lawaai. Maar tegenwoordig is een wandairco nauwelijks hoorbaar, op het geruisloze af. Wie hoopt dat het toestel in de slaapkamer het zenuwslopende gezoem van muggen overstemt, zal vreselijk teleurgesteld zijn.

De airco’s van Daikin zijn fluisterstil: de buitenunit haalt hoogstens 50 decibel, terwijl de binnenunit slechts 19 tot 45 decibel produceert, afhankelijk van type en grootte. Het laagste geluidsniveau kun je vergelijken met het geruis van de bladeren in het bos.

5. Een wandairco heeft een regelbare luchtstroom

Een wandairco heeft horizontale en verticale lamellen, waardoor de luchtstromen regelbaar zijn. Wil je een verfrissend briesje voelen of de luchtverdeling doorheen de kamer bijsturen? Met een wandairco stuur je de luchtstromen naar wens.

Vind jouw ideale (wand)airco

Twijfel je nog welk aircosysteem het best bij jou past? Stel je vragen aan het Daikin-team!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !