5 onmiskenbare voordelen van een wandairco

5 onmiskenbare voordelen van een wandairco

Een wandairco combineert de binnen- en buitenunit van een klassiek luchtkoelingssysteem. Het gedeelte binnenshuis zuigt de warme lucht uit de ruimte, koelt deze af en blaast vervolgens frisse lucht uit. Het gedeelte buitenshuis blaast op zijn beurt de warme lucht naar buiten. 

1. Krijgt een ruimte op korte tijd koel

Een wandairco werkt snel en doeltreffend. Hij heeft de capaciteit om op korte tijd een ruimte - zoals een bureau, een onthaalruimte of een slaapkamer - op de gewenste temperatuur te krijgen. Vervolgens houdt het die temperatuur de hele dag moeiteloos op peil. 

2. Makkelijk te installeren

Een zonneboiler bestaat uit twee delen: een paneel dat zonnewarmte benut om water op te warmen en een opslagvat voor het verwarmd water. Het is dus een totaal andere technologie dan fotovoltaïsche zonnecellen, waarbij zonlicht elektriciteit opwekt. De zonneboiler werkt efficiënter dan zonnecellen en verlaagt je energiefactuur drastisch. Je gebruikt hem zowel voor sanitair warm water als voor de verwarming van je woning.

3. Fraaie ontwerpen van wandaircos

De tijd dat wandairco's opzichtige en hondslelijke bakken waren, behoort gelukkig tot het verleden. Vandaag zijn wandairco's verkrijgbaar in vele uitvoeringen, van neutrale witte standaardmodellen tot designontwerpen met een kleurtje die een ruimte een geheel eigen toets geven. Twijfel niet, je vindt beslist die ene uitvoering die helemaal bij het interieur van jouw bureau past. 

4. Een wandairco is quasi geluidloos

In de beginjaren van de airco stonden de toestellen garant voor een flinke dosis decibels. Ook dat ongemak is al geruime tijd verholpen. Een wandairco in werking is nauwelijks hoorbaar, op het geruisloze af. Wie hoopte dat het toestel in de slaapkamer het zenuwslopende gezoem van muggen overstemt, zal vreselijk teleurgesteld zijn. 

5. Regelbare luchtstroom

Een wandairco is voorzien van horizontale en verticale lamellen, waardoor de luchtstromen regelbaar zijn. Wil je een verfrissend briesje voelen of de luchtverdeling doorheen de kamer bijsturen? Met een wandairco stuur je de luchtstromen op maat van jouw wensen.