Skip to main content

Warmtepompboilers: met welke prijzen moet je rekening houden?

Warmtepompboilers worden almaar populairder bij particulieren. Een warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp dat sanitair water verwarmt. Het is een zuinige en duurzame boiler die geen gebruikmaakt van fossiele brandstoffen. Ideaal dus om jouw woning klaar te stomen voor de toekomst. Maar welk prijskaartje kleeft er op een warmtepompboiler? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat is een warmteboiler

Net als elke andere warmtepomp haalt een warmtepompboiler zijn energie gratis uit de natuur. In dit geval onttrekt het systeem warmte aan de omgevingslucht en gebruikt het die vervolgens om je sanitair water mee te verwarmen. 

Deze techniek is een toonbeeld van energie-efficiëntie. Op momenten dat de warmtepomp zelf het water niet voldoende kan opwarmen (omdat er tijdelijk niet genoeg warmte-energie beschikbaar is), schakelt hij een elektrische weerstand in. Deze weerstand is volledig in de warmtepompboiler geïntegreerd.

Kiezen voor een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is ideaal als je in jouw woning een grote behoefte aan warm water hebt, bijvoorbeeld omdat je een groot gezin hebt. Extra handig: met een warmtepompboiler kun je op meerdere plaatsen tegelijk warm water afnemen. In functie van jouw verbruik kies je een boilervat met een groot of een minder groot volume.

Om een warmtepompboiler te installeren, zijn er geen grote werken nodig. Je oude boiler vervangen door een warmtepompboiler is dan ook vrij eenvoudig. Wist je trouwens dat je ook zonnepanelen op je warmtepompboiler kunt aansluiten? Zo produceer je de elektriciteit die je nodig hebt voor je boiler op een duurzame manier. Bij sommige installaties is het mogelijk om van bijna honderd procent groene energie te genieten. Door een warmtepompboiler te combineren met zonnepanelen, spaar je niet alleen het milieu, maar laat je ook je energiefactuur sterk dalen. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen.

Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Overtuigd van de vele voordelen van een warmtepompboiler? Dan vraag je je uiteraard af hoeveel zo’n installatie je precies zal kosten. Een exacte prijs kunnen we je helaas niet geven. Die hangt immers af van het type, de inhoud en de prestaties van de boiler. Voor het de boiler zelf moet je rekenen op zo’n 3.500 euro. Die richtprijs is exclusief btw en exclusief plaatsingskosten. 

Omdat het verbruik van een warmtepompboiler veel lager ligt dan bij een gewone elektrische boiler, zul je jouw investering snel terugverdienen. Voor een gemiddeld gezin wordt de terugverdientijd geschat op minder dan vijf jaar.

Bovendien kom je voor de installatie van een warmtepompboiler in aanmerking voor een premie. Je krijgt dus een deel van je investeringskost terugbetaald. Zeker de moeite om eens na te kijken dus!

Wil je ook een warmtepompboiler in huis halen? Neem dan snel contact op met een installateur in jouw buurt. Hij zal met plezier een offerte op maat van jouw situatie opmaken.

 

prijs warmtepompboiler

Download ons prijslijst.

Prijzen vergelijken kan interessant zijn, zeker wanneer het gaat over aankopen zoals centrale verwarming of airconditioning.  Download nu de gratis Daikin prijslijst

Over deze blogpost

Geplaatst op:

21 maart 2020

 

Categorie:

Verwarmen

 

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !