Skip to main content

Nieuwbouw: hoe verwarm je het best je slaapkamers?

Laat je een nieuwe woning bouwen? Proficiat! Maar voor je aan je droomhuis begint, moet je eerst heel wat vragen beantwoorden. Hoe ga je de kelder indelen? Welke vloerbekleding kies je voor de woonkamer? Hoe zal je badkamer eruitzien? De lijst lijkt wel eindeloos. Ook zul je een verwarmingssysteem voor de slaapkamers moeten kiezen. In dit artikel helpen we je die knoop door te hakken.

Je slaapkamer is meer dan een plek om te slapen

Misschien vraag je je wel af of het wel nuttig is om verwarming te installeren in de slaapkamers van je woning. We begrijpen die bedenking, want vandaag zijn er uitstekende isolatiesystemen op de markt. Bovendien is het in een slaapkamer best niet al te warm, als je goed wil slapen en ’s nachts niet wil liggen zweten.

Toch is het geen slim idee om helemaal geen verwarming te voorzien in je kamer. Een slaapkamer is vandaag immers heel wat meer dan enkel een plek om te slapen. Jongeren studeren er en trekken er zich graag terug met hun favoriete boeken of om series te bekijken. Maar sinds telewerk de norm geworden is, hebben ook heel wat volwassenen een bureau in hun slaapkamer geïnstalleerd. Zo is het makkelijker om ongestoord te werken, terwijl de rest van het gezin zich beneden ontspant.

In die gevallen is het dan ook meer dan ooit belangrijk om de temperatuur op de slaapkamer te kunnen aanpassen aan jouw behoeftes. Dat geldt zowel in de winter, wanneer het er iets warmer mag zijn, als in de zomer wanneer je het liefst in een frisse kamer slaapt en werkt.

Je slaapkamer verwarmen: welke oplossing is de beste?

Het ideale verwarmingssysteem werkt niet alleen efficiënt onder alle omstandigheden, maar is ook vriendelijk voor je budget en het milieu. Met een warmtepomp zit je goed op alle vlakken. Voor de benedenverdieping is een lucht-waterwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming een ideale oplossing. Daarmee verzeker je je in elk seizoen van een optimaal warmtecomfort. Bovendien bespaar je op die manier plaats, aangezien je geen radiatoren nodig hebt.

Ook voor de verwarming van je bovenverdieping bewijst een warmtepomp zijn nut. Een lucht-luchtwarmtepomp is ideaal om slaapkamers in de winter heel snel op te warmen én om ’s zomers voor een zachte verkoeling te zorgen. In dat geval installeer je een binnenunit voor elke kamer die je wil verwarmen en sluit je die aan op een gemeenschappelijke buitenunit.

Een lucht-luchtwarmtepomp is trouwens meestal goedkoper dan andere types warmtepompen. Een ander voordeel? De binnenunits zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maken het mogelijk om de temperatuur per kamer te regelen.  

Wil ook jij je slaapkamers optimaal verwarmen met een warmtepomp? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze.

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte aircomagazine voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

17 december 2020

 

Categorie:

Verwarming

Nieuwbouw

 

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !