Skip to main content

Efficiënt en comfortabel thuiswerken: 5 tips

Sinds de coronacrisis is thuiswerk helemaal ingeburgerd en het ziet er niet naar uit dat dit snel terug zal verdwijnen. Of je thuis even efficiënt (of zelfs efficiënter) kunt werken als op kantoor, hangt af van heel wat factoren. We geven je graag enkele tips om het maximum uit jouw thuiswerkdagen te halen én om tegelijk fit en gezond te blijven.

1. Kies met zorg jouw werkplek

Misschien heb je thuis sowieso al een bureau waar je normaal jouw administratie doet? Is dat niet zo, dan zul je een beetje moeten improviseren. Het is vooral belangrijk dat je een ruimte kiest waar je ongestoord kunt werken en die je dus kunt afsluiten voor je huisgenoten. Denk bijvoorbeeld aan een hobbykamer, zolderkamer of logeerkamer.

2. Zorg voor een aangenaam werkklimaat

Ook een comfortabel binnenklimaat is cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Zorg voor voldoende verluchting en een aangename, maar niet té warme temperatuur. Gemiddeld gesproken werken mensen het best bij een temperatuur van 22 à 23°C, al is er een verschil tussen mannen (die de voorkeur geven aan 21 à 22°C) en vrouwen (die 23 à 24°C verkiezen). Met een warmtepomp in huis hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Daarmee zit je in de winter altijd lekker warm, maar je kunt er in de zomer ook je woning mee koelen. Een lucht-luchtwarmtepomp is eigenlijk al een airco op zich maar ook een lucht-waterwarmtepomp kan functioneren als een airconditioningsysteem.

3. Hou het gezond

Ook als je thuiswerkt, kun je (fysiek én mentaal) fit blijven. Blijf dus niet de hele tijd aan je computer gekluisterd, maar doe regelmatig een aantal lichaamsoefeningen en strek zeker elk uur even de benen en ga een tas koffie of thee of een glaasje water halen. Tijdens de middagpauze neem je rustig de tijd om te eten en om even te ontspannen.

4. Kies voor échte ontspanning

Zit de werkdag erop? Dan mag de riem eraf! Doe aan sport, ga lekker koken of lees een ontspannend boek. Laat je zeker niet gek maken door al het coronanieuws. Vergeet ook het sociaal contact (weliswaar vanop afstand) niet: bel eens met je vrienden of familie of maak een praatje met je buren.

5. Wat met kinderen?

Dan blijft nog de hamvraag: hoe combineer je thuiswerk met kinderen? Dat dit een heuse opgave is, blijkt uit heel wat getuigenissen in de media. Een baby of peuter ‘managen’ terwijl je aan het werk bent, lijkt soms hopeloos. Misschien kun je je dag zodanig indelen dat jij werkt terwijl je kind slaapt of terwijl je partner zich met hem of haar bezighoudt? Met iets oudere kinderen kun je makkelijker afspraken maken en hun duidelijk maken dat je niet zomaar thuis bent, maar echt moet werken. Op de site van de Vlaamse overheid vind je nog enkele handige tips over thuiswerken met kinderen.

Heb je meer tijd nodig? Dan kun je extra ouderschapsverlof aanvragen bij je werkgever. Iedereen met een kind jonger dan twaalf jaar of een kind met een handicap komt in aanmerking voor dit ‘coronaverlof’. Deze maatregel geldt voorlopig tot 30 september.

Zo maak je je huis klaar voor een warmtepomp

Ontvang ons Airco magazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

5 mei 2020

 

Categorie:

Airco

Verwarmen

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !