Skip to main content

Daikin wijst de weg naar seizoensrendement

bg-image

De voorloper van innovatie

Onze missie is gebaseerd op innovatie en een verbintenis om de duurzaamste en energiezuinigste producten naar consumenten te brengen. Toen de Europese Unie de Ecodesign-richtlijn (2009/125/EC) uitvaardigde, een wet voor minimumrendementsnormen van energiegerelateerde producten, waren wij klaar voor de uitdaging.

In 2010 was Daikin de eerste fabrikant en producent van HVAC-R die seizoensrendement introduceerde: een geavanceerde methode om energiezuinigere technologieën te ontwikkelen en zo de werkingskosten en aantasting van het milieu te verlagen.

Dit initiatief heeft Daikin aangespoord om een proactieve leider te worden die niet alleen voldoet aan de regelgeving van de toekomst, maar er met geavanceerde technologieën en producten op vooruitloopt.

Wat is seizoensrendement?

Seizoensrendement meet het echte energierendement van verwarm- en koeltoestellen over een periode van één jaar. In tegenstelling tot oudere verwarm- en koelsystemen volgt het seizoensrendement de dagelijkse werking van een systeem en houdt het rekening met temperatuurschommelingen en stand-byperiodes. Na een jaar geeft het seizoensrendement een beter en betrouwbaarder overzicht van het energieverbruik van een systeem. Zo kunnen consumenten de juiste stappen zetten om de ecologische voetafdruk van hun systeem te verkleinen.

Seizoensrendement en energielabels

Om ervoor te zorgen dat er aan deze energierendementsnormen wordt voldaan, moeten producten van Daikin volgens de Ecodesign-richtlijn van de Europese Unie een uniform energielabel hebben. Deze energielabels tonen het energierendement van verwarm- en koeltoestellen en consumenten kunnen zo gemakkelijk modellen vergelijken.

 • Energielabel - LOT 10

  Labels maken voor lucht/lucht-warmtepompen.

 • Energielabel - LOT 10 Geluidsvermindering

  Labels maken voor lucht/lucht-warmtepompen.

 • Energielabel - LOT 1-2

  Labels maken voor verwarmingssystemen op basis van water.

 • Energielabel - LOT 6

  Labels maken en technische gegevens raadplegen voor ventilatie-units.

 • Eco Design - Ener LOT21

  Ecologisch ontwerp voor luchtverwarmingsproducten, koelproducten, hogetemperatuurproces-chillers en ventilatorluchtkoelers

 • Eco Design - Entr LOT1

  Technische gegevens raadplegen voor koelunits.

Slim gebruik van energie

In 2010 heeft Daikin seizoensrendement in zijn vaste productassortiment geïntroduceerd om consumenten te helpen hun kosten te verlagen en een hoger energierendement te halen. Ontdek enkele van de geavanceerde klimaatproducten van Daikin die gebruikmaken van seizoensrendement om aan de vereisten van industriële, commerciële en residentiële marktsegmenten te voldoen.

 • Daikin Sky Air

  Sky Air is het toonaangevende licht commerciële assortiment van Daikin. Het Sky Air-assortiment is ontworpen voor een optimaal gebruik van seizoensenergie en haalt energieniveaus tot A++ voor zowel koeling als verwarming

 • Daikin Split

  Het splitsysteem van Daikin omvat een ruim assortiment binnenunits die voldoen aan strenge normen qua design en prestaties. Met energiebesparende functies zoals de intelligente bewegingssensor en weektimers wordt een seizoensrendement van A+++ behaald.

 • Daikin VRV

  De VRV-technologie van Daikin is ontworpen voor een hoog seizoensrendement in de commerciële sector. Variabele koelmiddeltemperatuur (VRT) zorgt ervoor dat het VRV-assortiment het hoogste comfort en rendement bereikt voor eindgebruikers.

 • Koelaggregaten van Daikin

  De koelaggregaten van Daikin beschikken over de meest geavanceerde technologieën voor het hoogste energierendement en lagere werkingskosten.

 • Daikin Altherma

  Daikin Altherma, de best verkopende warmtepomp op de markt, heeft een lagere uitstoot dankzij duurzame energie en een energie-efficiënte technologie.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !