Skip to main content

Onze groene verantwoordelijkheid

Duurzame klimaatoplossingen ontwikkelen

Daikin stelt alles in het werk om zowel nu als in de toekomst residentiële, commerciële en industriële klanten die op zoek zijn naar koel- en verwarmingsoplossingen, de meest efficiënte en veilige producten te leveren.

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen en ons beleid en onze praktijken zorgen ervoor dat milieuduurzaamheid centraal staat in alles wat we doen. We organiseren onze bedrijfsactiviteiten volgens groene principes, omdat dat zowel economisch als ecologisch zinvol is.

daikins verantwoordelijkheid voor het milieu

Daikins wereldwijde initiatieven voor het milieu

Als u meer wilt weten over Daikins wereldwijde initiatieven voor het milieu, neem dan een kijkje op de website voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van Daikin Industries Ltd.

Milieudoelstellingen Daikin Belux

Daikin Belux heeft een specifieker actieplan met een milieubeleid en milieudoelstellingen met het oog op ISO14001. 

Ons milieubeleid steunt op de volgende fundamenten:

THE DAIKIN A/C BELGIUM ENVIRONMENTAL POLICY

The management and staff of Daikin Air Conditioning Belgium N.V. commit itself to develop the business operations and initiatives to respond to environmental issues, taking in account the context of the organization, towards the 5 pillars : Air Heat Pump, Applied, Heating, Refrigeration and Services, according to the following principles

 1. All Daikin A/C Belgium activities and services will meet legal requirements.
 2. Active measures will be taken to prevent pollution: reducing consumption of electricity, water and refrigerant leakage  & supporting recycling and re-use principles & supporting the customers to get their certification in refrigeration.
 3. Inform employees of the environmental impact of Daikin products during their life time, activities and services by training and information sessions.
 4. Implement environmental initiatives to our customers – including environmental product improvements and business opportunities that contribute to sustaining and improving our environment and inform them as much as possible about the energy efficiency during the life time of the products
 5. The EMS (Environmental Management System) will be audited periodically, in order to check and follow the implementation of actions, in achieving objectives and targets.
 6. Keep a constant watch on our environmental performance and improve it continuously and take the necessary actions to protect the environment.
 7. According to the context of the organization, listen to the expectations related to environmental topics of customers and employees to increase their satifaction and develop the business..
 8. Service department shall take actions to insure the safety on the workplace of the service engineers to prevent human injuries.
 9. Communication of policy to all employees and subcontractors and availability of policy to the public.

16th of March 2022
Daikin Air Conditioning Belgium’s Management

Milieudoelstellingen Daikin Groep

Maar ook Daikin Europe, onze productie-eenheid in Oostende heeft een eigen specifiek actieplan met een milieubeleid en milieudoelstellingen met het oog op ISO14000. 

Dit milieubeleid steunt op de volgende fundamenten:

 • Gebruik energie op een duurzame manier

  Daikin Europe N.V. is constant op zoek naar manieren om het energieverbruik van zijn productiefaciliteiten te verlagen en om duurzame energiebronnen te gebruiken.

 • Een lagere milieu-impact van koelmiddel en een hoger energierendement van onze producten

  Daikin Europe N.V. wil de broeikasgasuitstoot van zijn producten verlagen door de impact van koelmiddel te verlagen en het energierendement te verbeteren.

 • Continue inspanningen op Europees niveau

  Daikin Europe N.V. past zijn milieubeleid constant aan de veranderende wereldwijde, Europese en lokale regelgeving aan. Het bedrijf stimuleert en promoot de strikte toepassing van alle relevante regelgeving en doet aanbevelingen om die in de praktijk door te voeren.

 • Meer productrecycling en afvalvermindering

  Daikin houdt bij de ontwikkeling van producten rekening met recycleerbaarheid door de principes van de Ladder van Lansink* toe te passen. Deze bezorgdheid voor recycling en afvalvermindering is in alle fasen van het product aanwezig (productie, transport en logistiek, installatie, onderhoud, enz.), tot en met verantwoordelijk omgaan met het product wanneer het niet meer bruikbaar is.

 • Beheer van chemische stoffen en bereidingen

  Daikin Europe N.V. streeft naar optimale veiligheid bij de hantering en opslag van chemicaliën. Dat houdt ook een zoektocht naar nieuwere en veiligere producten in als vervanging voor bestaande technologieën.

 • Ontwikkel producten met een kleinere impact op het milieu

  Daikin zet zich in om aan alle milieuregelgeving te voldoen. Bovendien zorgen de richtlijnen voor groene inkoop ervoor dat de producten een zo beperkt mogelijke impact op het milieu hebben.

 • Een voorbeeld van milieu- verantwoordelijkheid

  Daikin wil een modelbedrijf zijn door opleidingen en informatie te geven over de impact van zijn activiteiten op het milieu. Het bedrijf ondersteunt en communiceert met externe organisaties, buren en de gemeenschap in het algemeen en is vertegenwoordigd in werkgroepen binnen de relevante sectoren.

Milieuleiderschap

Het groene hart van Daikin

"Actie ondernemen met de toekomst van de Aarde voor ogen"

Daikin stelt alles in het werk om zowel nu als in de toekomst residentiële, commerciële en industriële klanten die op zoek zijn naar koel- en verwarmingsoplossingen, de meest efficiënte en veilige producten te leveren.

We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover het milieu in alles wat we doen, al onze beleidsmaatregelen, activiteiten en processen worden ontwikkeld en uitgevoerd met duurzaamheid voor ogen.

Ecologische duurzaamheid is een fundamentele doelstelling voor Daikin. Milieunormen maken een integraal deel uit van onze bedrijfspolitiek, omdat dat zowel economisch als ecologisch verantwoord is.

Milieuduurzaamheid binnen ons klantenbestand

Koelaggregaten van Daikin kunnen de temperatuur bij koelprocessen tijdens de productie nauwkeurig regelen. Ze kunnen ook een ruimere klimaatregeling van de productieomgeving verzorgen als onderdeel van een algemeen gebouwbeheersysteem.

We houden onze klanten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onze innovatieve, energiezuinige technologieën en bieden hen intelligente, geïntegreerde producten die nog meer kosten besparen en de koolstofuitstoot nog verder beperken.

Meer details zijn beschikbaar op de duurzaamheidswebsite.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !