Skip to main content

Zuivere lucht dankzij Daikin luchtzuivering

Met Daikin luchtreinigers krijgt u lucht die 3 keer zuiverder, gezonder en properder is.

Efficiënt voor het reinigen van de lucht en het verwijderen van:

Virussen

Allergenen

Stofdeeltjes

Geurtjes

Getest door

IPL

99,98% van het coronavirus verwijderd in 2,5 minuut*
Getest door het Institut Pasteur de Lille

Volgens de testen die werden uitgevoerd in de laboratoriums van het Institut Pasteur de Lille, verwijderen de luchtreinigers van Daikin meer dan 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E in 2,5 minuut*. Het virus is van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de COVID-19-pandemie.

Er werd ook vastgesteld dat de units 99,93% effectief zijn tegen het H1N1-virus na 2,5 minuten*.
H1N1 is het virus dat de normale griep veroorzaakt.
Dit betekent dat de luchtreinigers van Daikin een aanvullend middel zijn in de strijd tegen respiratoire ziekten. Onze compacte plug-and-play reinigers, waarvan de effectiviteit wordt bereikt door een combinatie van het hoogwaardig elektrostatisch HEPA-filter, dat het virus vangt, gevolgd door een intense blootstelling aan de door Daikin gepatenteerde Flash Streamer-technologie, die het virus verwijdert, kunnen het risico op overdragen van het respiratoire virus sterk verminderen.

Doeltreffend tegen allergenen, zoals erkend door de BAF (British Allergy Foundation)

Het Allergy UK keurmerk garandeert dat het product efficiënt is in het reduceren van kleine deeltjes die allergenen, bacteriën en virussen kunnen bevatten.

De erkende allergievriendelijke kwaliteit van dit product/deze service is gecertificeerd door het European Centre for Allergy Research Foundation

Een onafhankelijk adviespanel van 15 vooraanstaande internationale wetenschappers en technici heeft de criteria ontwikkeld die ECARF gebruikt om de verschillende productgroepen te evalueren. Ze omvatten drempelwaarden en uitsluitingscriteria die een allergische reactie zeer onwaarschijnlijk maken. De criteria worden regelmatig bijgewerkt aan de hand van de meest recente wetenschappelijke bevindingen. Een product krijgt het keurmerk wanneer door middel van audits of studies kan worden aangetoond dat aan de criteria is voldaan. De luchtreinigers van Daikin hebben deze tests doorstaan en kunnen als allergievriendelijk worden beschouwd. ​

*Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,996 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen. | Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,98 % van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 1,4 m3, zonder luchtverversing). Het menselijk coronavirus HCoV-229E verschilt van het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19, SARS-CoV-2, maar behoort tot dezelfde familie van coronavirussen. | Het Daikin-apparaat MCK55WVM (commerciële naam MCK55W), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,986 % van het influenza A-virus, subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing). | Het Daikin-apparaat MC55WVM (commerciële namen MC55W/VB), getest door het Institut Pasteur de Lille, verwijdert 99,93 % van het influenza A-virus subtype H1N1 na 2,5 minuut werking aan ‘turbo’-snelheid onder laboratoriumomstandigheden (luchtdichte kamer met een volume van 0,47 m3, zonder luchtverversing).

Geen onderhoudskosten gedurende ten minste 10 jaar

De filters hoeven de eerste 10 jaar na aankoop van de unit niet te worden vervangen, waardoor extra kosten voor regelmatige filtervervanging worden vermeden.

Een van de meest stille gamma’s luchtreinigers op de Europese markt

Onze luchtreinigers zijn fluisterstil tijdens stille werking (geluidsdrukniveau: 19 dBA), zodat u zuivere lucht krijgt zonder dat u er iets van merkt.

Compact en krachtig

Compacte afmetingen, maar ook perfect voor zeer grote oppervlakken.

Gezin in een gezonde ruimte

Adem zuivere en gezonde lucht in

Daikin luchtreinigers helpen de symptomen van astma en allergieën te verminderen door stofdeeltjes, allergenen en pollen uit de lucht te verwijderen, maar filteren maar liefst 99% van de bacteriën en virussen in de lucht.

Nette ruimte met gecontroleerde vochtigheidsgraad

De juiste vochtigheidsgraad is essentieel voor een gezonde huid.

De kleine watertank van de Ururu-luchtreiniger brengt het nodige vocht in de lucht wanneer deze te droog is en zorgt ervoor dat u geen last hebt van droge handen of een schrapende keel

Moeder en dochter lezen op de bank
Moeder en dochter lezen op de bank

Frisse en gezonde binnenlucht is van cruciaal belang voor uw gezondheid

Volgens Allergy UK brengen mensen tegenwoordig gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis door. Daarom is een goede binnenluchtkwaliteit essentieel voor onze gezondheid.

Zuivere binnenlucht is vooral belangrijk voor kwetsbare groepen, zoals zeer jonge en zeer oude mensen, en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen en allergieën.

bg-image

Houd uw lucht vrij van onaangename geurtjes

Onze luchtreinigers filteren geurtjes weg zodat uw woning fris en schoon ruikt. Luchtreinigers van Daikin zijn speciaal ontworpen om schadelijke deeltjes te verwijderen, maar ook stof, geurtjes, bacteriën, dierenharen, schimmels, pollen, meeldauw en andere allergenen, zodat de binnenlucht schoon en gezond blijft.

Ontdek onze luchtreinigers

 • Luchtreiniger met streamertechnologie MC30Y

  De MC30Y luchtreiniger filtert deeltjes uit de lucht die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden. Compact en krachtig, tot 46 m².

 • Luchtreiniger met streamertechnologie MC55W

  Onze streamertechnologie filtert deeltjes uit de lucht die vaak ernstige gezondheidsrisico's inhouden.

 • Ururu-luchtreiniger met Streamer MCK55W

  De Ururu-luchtreiniger MCK55W van Daikin zuivert en bevochtigt de lucht in uw woning. U hoeft alleen maar de tank van 2,7 liter af en toe te vullen, waarna het apparaat de omgevingslucht bevochtigt met maximaal 500 ml/u.

 • Ururu-luchtreiniger met Streamer MCK70YV

  De Ururu-luchtreiniger MCK70YV van Daikin zuivert en bevochtigt de lucht in uw woning. Hij bevochtigt uw kamer met een maximaal debiet van 650 ml/u, wat perfect is voor een grote oppervlakte.

FAQ

De lucht die wij thuis of binnenshuis inademen is tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Dankzij zijn unieke "catch & clean"-functie vangt de Daikin-luchtreiniger verontreinigende stoffen op en verwijdert ze, waardoor de vervuiling binnenshuis vermindert en de kwaliteit van de lucht in uw woning, kantoor, winkel, enz. aanzienlijk verbetert.

De Daikin luchtreiniger helpt ons zuivere lucht in te ademen door de aanwezigheid van virussen, fijn stof en allergenen drastisch te verminderen. Volgens de testen die werden uitgevoerd in de laboratoriums van het Institut Pasteur de Lille, verwijderen de luchtreinigers van Daikin minstens 99,98% van het menselijk coronavirus HCoV-229E na 2,5 minuut. Het virus is van dezelfde familie als SARS-CoV-2, het coronavirus dat verantwoordelijk is voor de COVID-19-pandemie. Luchtreinigers van Daikin helpen ons ook om allergieën te voorkomen, zoals bijvoorbeeld wordt erkend door de befaamde British Allergy Foundation. De ontgeuringsfilter van Daikin luchtreinigers vangt en absorbeert geurtjes waar dat nodig is.

Luchtreinigers van Daikin zijn uitgerust met een geavanceerd filtersysteem dat virussen, bacteriën en allergenen opvangt, terwijl de gepatenteerde Streamer-technologie ze verwijdert en zowel de binnenlucht als de filters van de luchtreiniger schoonhoudt. De voorfilter vangt grotere deeltjes op en houdt ze vast. Dankzij zijn elektrostatische capaciteit vangt de Daikin HEPA-filter verontreinigende stoffen op zonder dat de mazen van de filter verstopt raken, waardoor hij 10 jaar lang niet hoeft te worden vervangen. De ontgeuringsfilter vangt en absorbeert geurtjes zonder verzadigd te raken, zoals dat bij traditionele actieve koolfilters wel het geval is. De luchtbevochtigingsfilter ten slotte (exclusief voor Daikin luchtreinigers die zijn uitgerust met een luchtbevochtiger) elimineert bacteriën in het waterreservoir dankzij de dubbellaagse filter met zilverionen-patroon. ​

Ja, de luchtreiniger van Daikin is getest en gecertificeerd door het prestigieuze ECARF-instituut als een ideaal product voor mensen met allergieën. Bovendien is de Daikin luchtreiniger ook erkend als efficiënt door de BAF (British Allergy Foundation). Dit keurmerk garandeert dat het product efficiënt is in het reduceren van kleine deeltjes die allergenen, bacteriën en virussen kunnen bevatten.

Nee, het gamma luchtreinigers van Daikin wordt erkend als een van de stilste op de markt. Ze zijn fluisterstil in de stille werkingsmodus, en voorzien u van zuivere lucht zonder dat u het merkt. ​

In tegenstelling tot andere merken is het niet nodig om een filter van de Daikin luchtreiniger te vervangen in de eerste 10 jaar na aankoop. U krijgt jarenlang schone lucht en een optimale gemoedsrust.

Dankzij het compacte ontwerp kunt u uw luchtreiniger gemakkelijk oppakken en naar een andere locatie verplaatsen. Slechte geurtjes in de keuken? Zet uw luchtreiniger daar en laat zijn magie werken. Het raam opengelaten tijdens het pollenseizoen? Verplaats uw luchtreiniger en verwijder deze verontreinigende stoffen in enkele minuten.

Natuurlijk zijn die er. Bekijk onze verschillende gamma's luchtreinigers, allemaal met een verschillend toepassingsgebied.

Hoe bieden onze luchtreinigers deze voordelen?

De unieke Catch & Clean-functie van Daikin werkt in 3 stappen om schadelijke stoffen af te breken

1 Krachtige aanzuiging

Zuigt lucht aan over een groot gebied vanuit 3 richtingen.


 

Illustratie krachtige aanzuiging

2 Doeltreffend opvangen van vervuilende stoffen

Vangt stof en vervuilende stoffen efficiënt op met een elektrostatisch HEPA-filter.

 

Elektrostatisch HEPA-filter

3 Afbreken

Maakt gebruik van de Streamer-technologie van Daikin om door middel van oxidatie schadelijke stoffen die op het filter zijn opgevangen, af te breken.*

Streamer

* Stoffen omvatten virussen1, bacteriën2, pollen3, schimmelsporen4

Illustratie bevochtiging

Gelijktijdig bevochtigen en zuiveren van de lucht met onze Ururu-luchtreiniger

Water stroomt in het opvangbakje waar het waterrad zich bevindt. Dit draaiende rad schept het water op en bevloeit het filter. De lucht die op het filter wordt geblazen, neemt het vocht op en blaast het in de ruimte om te bevochtigen.

HEPA-filter van hoge kwaliteit om fijne stofdeeltjes op te vangen

Verwijdert 99 % van de deeltjes tussen 0,1 μm en 2,5 μm

Het filter vangt stof efficiënt op door middel van elektrostatische krachten. Het is niet gevoelig voor verstopping in tegenstelling tot niet-elektrostatische HEPA-filters, die de deeltjes alleen door de fijnheid van de mazen opvangen.

Elektrostatisch geladen

Elektrostatisch HEPA-filter

Verwijdert 99,97 % van de fijne deeltjes van 0,3 μm. De filtervezels zelf worden opgeladen met statische elektriciteit en verzamelen de deeltjes efficiënt. Raak niet gemakkelijk verstopt, dus is er een laag drukverlies.

Daarom kan er een grotere hoeveelheid lucht door het filter gaan.

VS

Het filter kan een grotere hoeveelheid lucht zuiveren!

Elektrostatisch neutraal

Niet-elektrostatisch filter

Omdat het deeltjes vangt die alleen afhankelijk zijn van de grootte van de mazen, is het noodzakelijk om de mazen fijner te maken, waardoor het gemakkelijk verstopt raakt en er een groot drukverlies kan optreden.

Opmerking:
1 Testorganisatie: Kitasato Research Center for Environmental Science; Testresultaat certificaat 21_0026 (uitgegeven door dezelfde organisatie); Resultaat van experiment: A-H1N1-virus na 1 uur voor 99,9 % verwijderd.
2 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 15044988001-0201. Testmethode: Een teststukje met bacterievloeistof wordt aan de bovenzijde van een in een luchtreiniger geïnstalleerd stoffilter bevestigd en getest in een testgebied van 25 m³. Het aantal levende bacteriën wordt na vijf uur geteld. Testresultaat: Na vijf uur meer dan 99 % verlaagd. Testunit: Getest met MCK55S (Japans model), een model dat vergelijkbaar is met de MCK55W-serie (turbowerking).
3 Verschillende allergenen werden bestraald met de Streamer-afvoer en de afbraak van proteïne in de allergenen werd geverifieerd met behulp van de ELISA-methode, een kataforese of een elektronenmicroscoop (onderzoek in samenwerking met Wakayama Medical University). Testvoorbeeld: 'Japanse cederpollen Cryj-1'; Testresultaat: Na 2 uur 99,6 % of meer afgebroken en verwijderd.
4 Testorganisatie: Japan Food Research Laboratories. Testnummer: 204041635-001. Testresultaat: Na 24 uur 99,9 % of meer schimmelsporen (Cladosporium) afgebroken en verwijderd.

Compact, doeltreffend en stil dankzij de nieuwe, innovatieve structuur

Illustratie structuur luchtreiniger

Daikin luchtreinigers zijn uitgerust met Streamer-technologie

bg-image

Ervaar binnenluchtkwaliteit met Daikin

Laat Daikin voor de lucht in je huis zorgen, zodat jij al je aandacht kan richten op wat belangrijk is.

Zuivere lucht, omdat we om je geven.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !