Skip to main content

De juiste airco met buitenunit kopen: waarop moet je letten?

Op zoek naar de beste airco voor jouw woning? Die vind je bij Daikin, natuurlijk. Al onze airco’s hebben een energielabel A++ tot A+++ en ze werken voor 80% op gratis energie uit de lucht. Bovendien kan je je woning ermee koelen én verwarmen. 

Ontdek welke airconditioning bij jou past en vergelijk de verschillende modellen.

Hoe werkt een airco met buitenunit?

Een vaste airco heeft een buitenunit en een of meerdere binnenunits. Door de binnenunit(s) loopt een koelmiddel dat de warmte in de ruimte absorbeert. Het koelmiddel vervoert de warmte naar de buitenunit, die op zijn beurt de warmte afgeeft aan de buitenlucht. Daarna vloeit het koelmiddel terug naar de binnenunit(s) en begint de cirkel opnieuw.

Verwarmen met airco? Ja, dat gaat!

De vaste airconditioningsystemen van Daikin zijn eigenlijk lucht-luchtwarmtepompen. Je kan je huis er dus ook mee verwarmen. De werking verloopt dan omgekeerd: de buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en stuurt die naar de binnenunits. Die blazen dan de warme lucht de woning in.

  • In de zomer houdt airco je woning zalig fris.

  • In de lente en herfst verbruikt je verwarmingsketel – als je ervoor kiest om die te behouden – minder, omdat je airco dienstdoet als bijverwarming.

  • In de winter heb je het snel lekker warm doordat je aircosysteem warme lucht door de woning blaast.  

Leuk om te weten: een lucht-luchtwarmtepomp is geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Hoeveel verbruikt een airco?

Het verbruik van je airco bereken je door onder meer het rendement te checken. Dat lees je af op het energielabel.

Misschien vraag je je af of verwarmen met airco goedkoper is dan gas of stookolie. Een mogelijk nadeel is namelijk dat airconditioning (voor een klein deel) stroom verbruikt. Maar geen zorgen. Daikin airco’s zijn de allerzuinigste in hun soort. Ze hebben …

  • energiescore A++ tot A+++

  • een uitstekend rendement (SCOP en SEER)

  • slimme invertertechnologie waardoor ze tot 30% minder elektriciteit verbruiken

Je energieverbruik nog méér verlagen? Natuurlijk! Koppel je Daikin-airco eenvoudig aan je zonnepanelen

Hoe verloopt de installatie van een airco? En wat met het onderhoud?  

Wil je graag een airco installeren in je woning, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu een bestaande woning hebt of droomt van een nieuwbouw, onze erkende installateurs zorgen dat je airco zo energiezuinig mogelijk is. En ze klaren de klus ook razendsnel. Binnen één tot drie dagen is je airco geïnstalleerd. 

 

Hoe het precies zit met het onderhoud van je airco? Onze installateurs bieden supervoordelige onderhoudscontracten aan. Bovendien kan je tot 8 jaar garantie krijgen op onderhoud en reparaties. Da’s pas koelen (en verwarmen) zonder zorgen. 

Hoeveel kost een airco-installatie?

Een Daikin-installateur geeft je met plezier een volledig vrijblijvende en gratis offerte, zodat je precies weet wat je mag verwachten. 

De verschillende soorten aircosystemen

De ene airco is de andere niet. En da’s maar goed ook, want niet iedereen heeft dezelfde noden en wensen. Ontdek snel welk aircosysteem jou het gelukkigst maakt.

Split-systeem

Airco split-systeem

Een split-airco bestaat uit een buitenunit en een enkele binnenunit. Dit soort airco is ideaal als je maar één ruimte wil koelen of verwarmen.

Multisplit systeem

Airco multisplit-systeem

Een multisplit-airco koelt en verwarmt met gemak meerdere ruimtes. Op de buitenunit kan je namelijk tot vijf binnenunits aansluiten, die je elk apart kan bedienen. 

Mobiele aircos

Mobiele airco

Een mobiele airco of monoblock heeft geen buitenunit, maar voert warmte lucht naar buiten via een flexibele buis, die door een raam of deur loopt. Dit type airco verkopen we bij Daikin niet.

Zoveel verschillende binnenunits om uit te kiezen

Jouw woning heeft een unieke stijl en indeling. Daarom vind je bij Daikin heel wat verschillende airco-binnenunits, stuk voor stuk compact en stijlvol ontworpen. Kies jij voor een wand- of vloermodel of liever ingebouwde airco? Alles mag en alles kan!

Wandmodellen

airco wandmodellen voor de woonkamer

Onze wandmodellen hangen meestal net onder het plafond en/of boven de deur. Zo nemen ze geen leefruimte in. Maak kennis met Stylish, Ururu Sarara, Daikin Emura en Perfera.

Vloermodellen

airco vloermodellen

De airco-vloermodellen van Daikin zijn erg compact en passen daardoor perfect onder een vensterbank of in een nis. Laat je verbazen door de Perfera Floor.

Ingebouwde modellen

airco ingebouwde modellen

Een ingebouwde airco zit subtiel verwerkt in de muur of het plafond en past dan ook in elk interieur. Het enige wat je ziet, zijn de kleine aanzuig- en uitblaasroosters.

Beleef onze airco’s in een Daikin Experience Center

Kom kennismaken met onze oplossingen voor airco (en meer) in onze showrooms in Gent, Herentals en Waver. Boek nu je afspraak en we zien elkaar snel.

Hoeveel kost een airco?

airco bestellen

De kostprijs van een airco hangt onder meer af van het type airconditioningsysteem en welke binnenunit(s) je kiest. Dit zijn enkele richtprijzen (exclusief installatie en btw).

AircosysteemRichtprijs
Split-buitenunitvanaf 700 euro
Multisplit-buitenunitvanaf 1.900 euro

Binnenunit(s)

Richtprijs
Wandmodelvanaf 370 euro
Vloermodelvanaf 800 euro
Inbouwmodelvanaf 800 euro

Tot slot heeft je airco installeren natuurlijk ook een prijs. Je Daikin-installateur geeft je graag een gedetailleerde offerte, gratis en volledig op maat van jouw project.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !