Skip to main content

Een hybride warmtepomp: de ideale combinatie van technologieën om energiezuinig te verwarmen?

De energieprijzen rijzen de pan uit en fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk. We zijn op zoek naar duurzame alternatieven om ons huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp combineert het beste van de werking van een warmtepomp met de voordelen van een gasketel. Ontdek hoe je het energierendement in je woning kunt optimaliseren.

Waarvoor dient een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp verwarmt je woning op een zuinige manier en kan worden aangesloten op de bestaande leidingen in huis. Daarnaast verwarmt de pomp ook je sanitair water door middel van condensatietechnologie. Dit gepatenteerde systeem is efficiënter dan een gewone gasketel. Ook koelen is geen probleem. Met de Daikin Altherma Multi Hybride kan je lucht/lucht warmtepompen aansluiten op de hybride buitengroep. Zo kan je je kamers voorzien van airco zonder nog eens een apart systeem te moeten installeren.  Integreer koeling met je Hybride warmtepomp en creëer zo een totaalproduct om het binnenklimaat van je woning het hele jaar door perfect te regelen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

De Daikin Altherma hybride warmtepomp combineert een hernieuwbare lucht/water-warmtepomp met een condenserende gasketel. De pomp bepaalt automatisch wat op een bepaald moment de goedkoopste en meest zuinige manier is om te verwarmen. Het toestel kan uitsluitend gebruik maken van de warmtepomp óf van de condenserende gasketel. Ook een combinatie van beide verwarmingstechnieken is mogelijk als de omstandigheden dat vereisen. Een hybride warmtepomp haalt dus energie uit de lucht om je huis te verwarmen en van warm sanitair water te voorzien. Maar het kan ook zijn dat de energiebehoefte wordt overgenomen of ondersteund wordt door de condenserende gasketel. De keuze tussen beide verwarmingsopties hangt af van verschillende factoren: de kenmerken van je huis, de energieprijzen op dat moment, de gevraagde temperatuur, de buitentemperatuur en het rendement van je warmtepomp op dat ogenblik.

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

De voordelen van een hybride warmtepomp spreken voor zich en bewijzen dat dit systeem een slimme keuze is:

Aangezien een hybride warmtepomp altijd voor de meest zuinige optie kiest, bespaar je heel wat op je energiefactuur. Daarnaast zal ook het milieu je dankbaar zijn.

Een hybride warmtepomp zorgt voor een constante, comfortabele temperatuur in huis. De warmtepomp technologie is iets minder efficiënt als de buitentemperaturen sterk dalen. Op dat moment zal het systeem automatisch op gas overschakelen.

Je kunt het systeem perfect installeren bij een renovatie. Je hoeft je bestaande radiatoren en leidingen namelijk niet te vervangen: je sluit de Daikin Altherma hybride warmtepomp gewoon aan op je bestaande verwarmingssysteem. Dankzij de beperkte afmetingen van de pomp neemt het nieuwe systeem niet meer ruimte in dan het oude. Ook structurele aanpassingen zijn niet nodig.

De drie componenten van het systeem zijn snel en eenvoudig te installeren. Zo bespaar je tijd en geld. De binnenmodule en de gascondensatieketel worden geleverd als aparte units en zijn daardoor gemakkelijk transporteerbaar.

Een hybride warmtepomp is makkelijk te onderhouden aangezien alle componenten langs de voorkant toegankelijk zijn.

Je merkt het: een hybride warmtepomp is dé aangewezen oplossing om energiezuinig te verwarmen. Heb je interesse in dit systeem of heb je nog vragen over dit product?

Geplaatst op:

16 maart 2022