Skip to main content

Kiezen voor Daikin is kiezen voor een lokaal bedrijf

Almaar meer mensen kiezen er bewust voor om hun aankopen zo veel mogelijk bij lokale bedrijven te doen om zo de Belgische economie te steunen. Ook als je een Daikin-product in huis haalt, koop je lokaal. Met zijn Europees hoofdkwartier met productiecentrum in Oostende en met een nieuw te bouwen ontwikkelingscomplex in Gent, is Daikin in ons land immers sterk verankerd.

#ikkooplokaal

Door de globalisering en de opkomst van de e-commerce is het vandaag erg makkelijk geworden om zaken vanuit de hele wereld te bestellen. Toch zijn er veel consumenten die doelbewust kiezen voor producten die in eigen land worden ontwikkeld en vervaardigd. Op sociale media duiken de hashtags #ikkoopbelgisch en #ikkooplokaal dan ook steeds vaker op. Logisch, want we mogen zeker trots zijn op de knowhow van onze Belgische mensen.

Europees hoofdkwartier in Oostende

Daikin Europe N.V. (DENV) is gevestigd in Oostende. Het is het Europese hoofdkwartier voor onderzoek, ontwikkeling, verkoop en productie van de internationale groep Daikin Industries Ltd. Vanuit Oostende bespeelt Daikin de volledige Europese markt én delen van Afrika en het Midden-Oosten. Het EMEA-hoofdkwartier (Europe/Middle East/Africa) is verantwoordelijk voor een kwart van de geconsolideerde omzet van de hele Daikin Groep.

De fabriek in Oostende is met haar totale oppervlakte van ongeveer 140.000 m² een van de grootste en meest geavanceerde in haar soort.

Daikin Europe biedt in Oostende werk aan 1.700 mensen. Daarnaast telt Daikin Belgium nog eens 140 medewerkers, verspreid over drie filialen.

Development Center in Gent

Sinds de oprichting van het EMEA Development Center in 2012 in Oostende, kende dit Europees onderzoeksplatform van Daikin een bijzonder snelle groei. Er kwam onder andere een satellietcentrum in Gent, maar ook in Pilzen (Tsjechië), Güglingen (Duitsland) en Hendek (Turkije). Vandaag werken er zo’n 220 R&D-medewerkers in de vestigingen in Oostende en Gent, een stijging met 140% sinds de oprichting.

Om een antwoord te bieden op die groei, start in de tweede helft van 2021 de bouw van een gloednieuw ontwikkelingscomplex op de site van het Wetenschapspark Universiteit Gent. 

Deze nieuwe vestiging zal zowel testfaciliteiten als kantoorruimte omvatten. Daikin Europe N.V. verwacht om tegen 2025 in het EMEA Development Center in Gent zo’n 380 medewerkers tewerk te stellen.

Koop lokaal, koop Daikin

Ben jij op zoek naar een warmtepomp of airco van Belgische topkwaliteit? Dan ben je bij Daikin aan het juiste adres. Neem snel contact op met een installateur uit jouw buurt voor meer informatie over onze producten.

Geplaatst op:

1 maart 2021