Skip to main content

Wat betekent het energielabel voor jouw woning?

In België moet je verplicht een energielabel, met name het energieprestatiecertificaat of EPC, kunnen voorleggen als je een woning verhuurt of verkoopt. Voor dat certificaat is ook de energiezuinigheid van je verwarmingsinstallatie een bijzonder belangrijk criterium. Wil je geen rode EPC-cijfers halen, dan kies je het best voor een duurzaam verwarmingssysteem.

Het energielabel ‘EPC’ voor je woning

Een energieprestatiecertificaat geeft de toekomstige eigenaar of huurder een beeld van de energetische kwaliteit van de woning die hij of zij op het oog heeft. Dat gebeurt aan de hand van een score die het primaire energieverbruik per vierkante meter uitdrukt. Die score in kW/m2 wordt berekend op basis van verschillende criteria:

●     de gebruikte materialen in de woning

●     de isolatiewaarde van het dak, de ramen, muren en deuren

●     de bruikbare vloeroppervlakte

●     de installatie voor verwarming en warm water

●     andere bronnen van energie

Let wel: de energiescore houdt geen rekening met het verbruikersgedrag of met de gezinssamenstelling van de bewoners. De berekende score kan dus afwijken van het werkelijke verbruik op de elektriciteitsfactuur.

Om een EPC te laten opstellen, moet je een beroep doen op een erkend energiedeskundige type A. De procedure daarvoor vind je op de site Energiesparen.be van de Vlaamse overheid.

Het belang van een gunstig energielabel

Als je een ecologisch verantwoord verwarmingssysteem installeert, vergroot je niet alleen de kans op een positieve EPC-waarde, jij of de (toekomstige) bewoners van je woning zullen natuurlijk ook aan den lijve de talloze voordelen van zo’n systeem ondervinden. Denk maar een perfect comfort en een lage energiefactuur.

Overtuigd? Bekijk dan zeker wat deze systemen je te bieden hebben:

●     gascondensatieketel

●     lagetemperatuurwarmtepomp

●     hogetemperatuurwarmtepomp

●     hybride gasketel

●     zonneboiler

●     zonnesysteem

 

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !