Skip to main content

Wanneer de temperaturen oplopen, hou je het binnenklimaat graag wat frisser! Wil je thuis een airco installeren om je woning koel te houden in de zomer, maar heb je een warmtepomp? Dan is een airco-toestel installeren overbodig! Je kunt de pomp namelijk ook gebruiken als koelsysteem.

Koelen met een warmtepomp

Je woning koelen met een warmtepomp? Ja hoor, dat kan. Bovendien doet een warmtepomp meer dan alleen de temperatuur regelen; ze brengt ook de vochtigheid in balans en zuivert de lucht. Een omkeerbare warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Een warmtepomp stoot zeer weinig CO2 uit. Overigens kan je elke unit afzonderlijk aansturen, waardoor de temperatuur van elke kamer afzonderlijk regelbaar is.

De verfijnde inverter- en warmtepomptechnologieën zorgen in de winter voor een optimaal energierendement en een maximale energiebesparing. In de zomer ligt het energieverbruik wel hoger.

Daikin biedt een uitgebreid gamma lucht-lucht waterpompen aan. Recent lanceerden we ook de nieuwe Bluevolution-reeks. Dankzij een nieuw koelmiddel kunnen Bluevolution-pompen het energierendement stevig opdrijven. Zowel in verwarmings- als koelmodus.

Koelen met vloerverwarming

Ook vloerverwarming kun je gebruiken om te koelen. Je dient de vloerverwarming dan wel aan te sluiten op een warmtepomp.

Airco voor thuis: een seizoensgebonden oplossing?

Heb je geen warmtepomp of wil je toch thuis een airco-toestel installeren? Dat kan. Betekent dat dat dit toestel enkel in de zomer nuttig is? Airco zorgt niet enkel voor luchtafkoeling, maar ook voor luchtbehandeling. Het houdt de lucht, vochtigheid en temperatuur in balans. Een degelijke airco zuivert de lucht en zorgt voor een gezond binnenklimaat. 

De voordelen van onze airco-toestellen

Vandaag wordt niet enkel rekening gehouden met zuinigheid. Ook de uitstraling, gebruiksvriendelijkheid (bediening) en het comfort (geluid) van de airco  krijgen extra aandacht. Onze toestellen zijn energiezuinig, bieden een optimaal energierendement, zijn eenvoudig te bedienen en fluisterstil. En niet te vergeten: ze zijn een streling voor het oog.

Kom gerust langs in onze filialen en ontdek de diverse airco-modellen van Daikin!

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !