Skip to main content

Woon je op een appartement? Zo kies je de juiste airco!

Of je nu in een huis of op een appartement woont: je wil steeds de juiste binnentemperatuur. Daarom is de keuze van een geschikt verwarmings- en koelingssysteem erg belangrijk. Als het in de zomer erg heet wordt, wil je natuurlijk een airco die vlekkeloos zijn werk doet. Gelukkig bestaan er speciale, gecentraliseerde systemen voor verwarming, sanitair warm water én koeling in appartementsgebouwen.

Een gecentraliseerde oplossing

Als je op een appartement woont, wil je uiteraard dat de beheerder van het gebouw al het nodige doet om jouw comfort te verzekeren. Dat geldt ook voor verwarming en koeling. Een aparte verwarmingsketel en airco in elke flat is niet ideaal. Het is een veel efficiëntere, goedkopere en duurzamere oplossing om te werken met een centraal systeem dat het klimaat in alle flats regelt. Een belangrijke voorwaarde daarbij: elke bewoner moet de volledige controle hebben over de verwarming, airco en het warm water in zijn individuele flat.

Airco voor in je appartement: meer dan koele lucht

Als je een systeem voor airconditioning kiest, wil je een installatie die meer doet dan enkel de lucht koelen. Een hedendaags aircosysteem schept een perfect binnenklimaat, met een zorgvuldig evenwicht tussen temperatuur, luchtvochtigheid en verse luchttoevoer. State-of-the-art airconditioners kunnen zelfs irriterende stoffen, zoals stuifmeel, filteren. 

Een flexibel 3-in-1-systeem

Daikin Altherma Flex Type is een gecentraliseerd systeem voor verwarming, sanitair warm water en airconditioning in residentiële toepassingen. Het bestaat uit een buitenunit en maximum tien binnenunits, die elk gecombineerd kunnen worden met verschillende soorten warmtestralers en luchtkoelers. Zo’n flexibele en modulaire installatie is ideaal als je in een appartement of groepswoning woont!

Dit meermaals bekroonde systeem gebruikt een warmtepomp om twee derde van de benodigde warmte te onttrekken aan de omgevingslucht. Tijdens het koelen van appartementen of andere ruimtes in het gebouw wordt de onttrokken warmte teruggewonnen en opnieuw gebruikt. In plaats van die warmte naar buiten af te voeren, gebruikt het systeem ze om – in dezelfde ruimte of elders – warm water of verwarming te leveren. Op die manier kun je flink besparen op de algemene elektriciteitskosten van het gebouw!

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !