Mobiele airco: kies je het best een monoblock of een splitsysteem?

Mobiele airco: kies je het best een monoblock of een splitsysteem?

Er bestaan twee soorten mobiele airconditioningsystemen: de monoblock mobiele airco en de split airco. Welke type is het meest geschikt voor welke situatie?

Een mobiele airco kan bijzonder handig zijn. Zo kun je altijd die plaatsen in je woning koelen waar je het meest vertoeft. Er bestaan twee soorten mobiele airconditioningsystemen: de monoblock mobiele airco en de split airco. Welke type is het meest aangewezen voor welke situatie? 

Een warmtepomp aansluiten op een mobiele airco

Heel wat huizen hebben zowel nood aan verwarming als aan koeling. Dan is het meestal interessant om te kiezen voor een lucht-lucht-warmtepomp. Zo’n systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze warme lucht in de kamer. In de zomer kan dit proces omgedraaid worden en kun je de installatie gebruiken om te koelen.

Het goede nieuws is dat je zo’n toestel kan omkeren, zodat je ook kunt koelen.

Twee soorten mobiele airco

Wie toch een mobiele airco wil, heeft de keuze tussen een monoblock mobiele airco en een split airco. Is een vlotte verplaatsbaarheid voor jou criterium nummer één? Ga dan voor een monoblock airco, want dit type koeling is erg makkelijk van plaats te veranderen. Bij deze mobiele airco wordt de warme lucht namelijk met een flexibele slang van binnen naar buiten afgevoerd.

Splitsystemen op hun beurt bestaan uit een binnen- en een buitenunit. Deze systemen zijn minder mobiel omdat de twee units met elkaar in verbinding staan via buizen om de warmte af te voeren.

Welk type kiezen?

De keuze voor een verplaatsbare airco of vast installatie, is volledig aan jou. Ben je van plan om je toestel vaak te verplaatsen, kies dan een mobiele airco. Wil je een groter comfort en een ruimte geruisloos koelen, dan primeert het vermogen en kies je het best een vaste installatie.

Let wel: met beide types airco kun je slechts één ruimte koelen. Wil je meerdere ruimtes koelen, dan biedt een multi-split airconditioner de oplossing!

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...