Is een airco installeren enkel mogelijk bij nieuwbouw?

Ben je vastbesloten om, na de zoveelste snikhete dag, eindelijk airconditioning in je woning te installeren? Dan vraag je je misschien af of je buurman de waarheid vertelde, toen hij zei dat airconditioning alleen mogelijk is bij nieuwbouw. Laat ons jou alvast geruststellen: ook in een bestaande woning kun je gerust airconditioning voorzien. Lees snel verder om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

1. Verbouwingswerken

Wie kiest voor nieuwbouw, laat zijn airconditioning al installeren tijdens de bouwwerken. Het gaat dan om een ingebouwde airco, die wordt weggewerkt achter een muur of in het plafond. Jammer genoeg is ingebouwde airconditioning niet echt een optie voor bestaande woningen, tenzij je al plannen had om je woning grondig te renoveren.

2. Vaste airco aan de muur 

Wandairco’s doen hun werk bijzonder snel en efficiënt. In enkele ogenblikken is de ruimte gekoeld tot jouw ideale temperatuur. Of dat windstil gebeurt of met een zacht briesje, bepaal je zelf met behulp van de handige afstandsbediening die je erbij krijgt. Maak je je zorgen over het lawaai? Nergens voor nodig. De vaste airco’s van Daikin die je aan de muur bevestigt, zijn fluisterstil. 

Goed nieuws, trouwens, voor iedereen die van interieurdesign houdt: de wandairco’s van Daikin zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en slim ontworpen uitvoeringen. Het design van de Daikin Stylish werd zelfs bekroond met een Good Design Award.

Vloerairco's zijn vaste aircosystemen die je bijna overal in je woning kunt installeren. Omdat ze zo compact zijn – sommige modellen van Daikin zijn zelfs kleiner dan de gemiddelde radiator – passen ze makkelijk onder schuine plafonds en ramen.  

3. Hoeveel kost airco voor een bestaande woning?

Het ene airconditioningsysteem is het andere niet. Het is belangrijk om airco te installeren die het nodige vermogen heeft, niet meer of minder, om jouw woning te koelen. Hoeveel vermogen er   precies vereist is, is uiteraard bepalend voor het prijskaartje. Wens je bovendien een designairco, speciale functionaliteiten of wil je meer dan één ruimte koelen, dan loopt de prijs uiteraard verder op. Speel op zeker en laat je bij je keuze adviseren door een erkende installateur

4. Airco installeren bij renovatie

Droom je van ingebouwde airconditioning of vaste airco in je woning en ben je bereid om een professional in te schakelen voor de installatie? Dan maak je misschien kans op het verlaagd btw-tarief van zes procent! Om in aanmerking te komen, moet je woning minstens tien jaar oud zijn en moet je je airco laten installeren door een erkende aannemer

Meer weten over airconditioning en de oplossingen van Daikin? Neem gerust contact op met onze experten!

Is een airco installeren enkel mogelijk bij nieuwbouw?

Ontvang ons Airco magazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

17 juni 2020

 

Categorie:

Airco

Gelijkaardige artikels