Skip to main content

Een plafondairco: wat zijn de mogelijkheden?

Airco’s bestaan in tal van uitvoeringen. Sommige worden onder een raam of in een nis gehangen, andere hoog aan de wand. Heb je weinig vrije ruimte? Dan is een plafondairco de ideale keuze.

Wat is een plafondairco?

Plafondairco’s zijn een specifiek type split-airco’s, waarbij de binnenunit in of tegen het plafond wordt geïnstalleerd. Bij een multisplit-systeem kun je op de buitenunit meerdere van deze binnenunits aansluiten. Plafondairco’s zijn populair in kantoren of winkels, maar zijn ook prima geschikt voor woningen.

De voordelen van een plafondairco

Hét grootste voordeel van plafondairco’s is uiteraard dat ze geen extra ruimte innemen. Door te kiezen voor een unit aan of in het plafond, hou je de volledige vloeroppervlakte én alle wanden vrij. Zo heb je maximale vrijheid voor de inrichting van jouw interieur.

Bovendien zijn ingebouwde airco’s, op hun roosters na, zo goed als onzichtbaar. Modellen die niet volledig in het plafond ingewerkt worden, kunnen dan weer de luchtstroom in verschillende richtingen stuwen.

Ten slotte zijn plafondairco’s zeer stil en werken ze energiezuinig.

De verschillende types plafondairco’s

De ene plafondairco is de andere niet. Afhankelijk van jouw woonsituatie kun je kiezen tussen een plafondonderbouwairco, een inbouwcassette of een volledig ingebouwd plafondmodel.

  • Plafondonderbouwairco

Dit type plafondairco kun je vergelijken met een wandmodel, maar in plaats van tegen de muur wordt deze unit tegen het plafond geïnstalleerd. Een onderbouwairco is ideaal voor ruimtes waar geen vals plafond mogelijk is. Al kun je dit type airco ook perfect aan een vals plafond installeren, op voorwaarde dat dit stevig genoeg is om de constructie te dragen.

Ontdek de Daikin FUA-A

Ontdek de DAikin FHA-A(9)

  • Inbouwcassette

Heb je wel een vals of verlaagd plafond? Dan is een cassette-airco een optie. Dit type wordt grotendeels in het plafond ingewerkt en valt nauwelijks op.

Ontdek de Daikin Fully Flat Cassette

Ontdek de Daikin Roundflow-cassette

  • Volledig ingebouwde plafondairco

Volledig ingebouwde plafondairco’s (ook kanaalairco’s genaamd) vallen al helemaal niet op. Het enige wat je nog ziet, zijn de roosters voor het aanzuigen en uitblazen van lucht. Deze units zijn bijzonder compact en kun je al inbouwen in een vals plafond van slechts 240 mm.

Ontdek de Daikin FDXM-F9

Ontdek de Daikin FBA-A(9)

De prijs van een plafondairco

De exacte prijs van een airco-oplossing met plafondunits, hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal en het type units. Voor een offerte op maat van jouw situatie kun je terecht bij een erkend installateur in je buurt.

Had je graag eerst al een idee van de prijsklasse? Raadpleeg dan onze richtprijzen voor airconditioning

Daikin selectietool

Ontvang ons aircomagazine en maak de juiste keuze

Daikin helpt je graag om het meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

28 juli 2022

 

Categorie:

Airco

Nieuwbouw

Renovatie

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !