Skip to main content

Ontdek de elegantie van een ingebouwde airco

Niemand zit ’s zomers graag te puffen in een bloedheet huis. Met een airco vermijd je zulke taferelen en geniet je op elk moment van een heerlijke koelte. Kies je voor een ingebouwde airco, dan heb je zelfs geen zichtbaar toestel in je woonruimte. Ideaal voor wie houdt van een strak interieur.

3 soorten binnenunits

Een airconditioningsysteem bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits, die de koelte de kamer inblazen. Vaak wordt er gekozen voor een vloer- of wandmodel, maar er bestaan ook ingebouwde airco’s (inbouwmodellen), die (bijna) volledig weggewerkt worden achter een wand of in het plafond.

Net als de andere modellen garanderen ingebouwde airco’s je een optimaal energierendement, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.

De voordelen van een ingebouwde airco

Hét grote voordeel van een inbouwairco is natuurlijk het esthetische aspect: omdat je toestel verborgen zit, kan het op geen enkele manier jouw interieurontwerp verstoren en biedt het heel wat vrijheid.

Een ingebouwde airco is discreet en past in elk interieur, maar is niet helemaal onzichtbaar. Het enige wat je ziet, zijn kleine aanzuig- en uitblaasroosters. Heb je plannen voor een nieuwbouwwoning of een grondige renovatie? Dan is het zeker een interessante optie om een airco in een wand of een plafond weg te werken.

De ingebouwde airco’s van Daikin

Momenteel hebben we in ons assortiment drie inbouwairco’s:

FNA-A9: het vloerinbouwmodel

De FNA-A9 is bedoeld om volledig in een wand in te bouwen. Dankzij zijn geringe hoogte, past deze unit bijvoorbeeld perfect onder een raam, maar het kan ook weggewerkt worden in een nis doordat de diepte beperkt is (slechts 200 mm). Zo zie je dat de FNA-A9 heel wat flexibiliteit biedt als je voor deze oplossing kiest. Dit toestel is compatibel met het nieuwe koelmiddel R-32 en de Bluevolution-technologie, wat voor een minimale impact op het milieu zorgt.

De FDXM-F9: het inbouwsatellietmodel

Wil je je airco liever in het plafond inbouwen? Dan zit je goed met de FDXM-F9. Dit plafondmodel heeft een hoogte van slechts 200 mm en is makkelijk te monteren in een plafondholte van 240 mm.

Een optionele automatische filterreiniging zorgt voor een maximaal rendement, comfort en betrouwbaarheid. Ook krijg je de mogelijkheid om de unit via je computer of via een mobiele app te bedienen.

De FBA-A(9): het volledig ingebouwde plafondmodel

Heb je maar een smalle plafondruimte beschikbaar? Dan is de FBA-A(9) de beste optie. Dit toestel is namelijk de smalste unit van zijn klasse. Je kunt de FBA-A(9) onafhankelijk gebruiken of in combinatie met aanzuigroosters.

Deze inbouwairco is compatibel met het koelmiddel R-32 en de Bluevolution-technologie. Ook kun je de FBA-A(9) combineren met de multi-zone-kit, waardoor je met één unit meerdere klimaatzones kunt regelen.

De perfecte airco-oplossing voor jou

Weet je niet zo goed welke airco het best geschikt is voor jouw situatie? Onze airconditioning-selectietool brengt raad! Daarmee vind je in een handomdraai de geknipte oplossing voor jouw woning.

Geplaatst op:

17 mei 2022