Skip to main content

Nu al de verwarming van de toekomst in huis halen: het kán

Als je een woning bouwt of verbouwt, wil je natuurlijk dat je nieuwe verwarmingssysteem helemaal aangepast is aan de huidige én de toekomstige energienormen. Maar uiteraard is ook je comfort cruciaal. Een systeem dat je op elk moment van de dag de juiste temperatuur biedt en dat combineert met gebruiksgemak, is helemaal geen utopie. We presenteren je vandaag al de verwarming van de toekomst. Lees snel verder.

De juiste keuzes maken

Bouwen of verbouwen is niet makkelijk, want er zijn honderden knopen die je moet doorhakken. Van de gevelbekleding over de dakbedekking tot de tegels in je badkamer en de inrichting van je woonkamer, … En natuurlijk wil je telkens de juiste keuze maken, zodat je jarenlang zorgeloos kunt genieten.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is je verwarmingssysteem. Heb je nog een oude ketel op mazout, dan is die vervangen door een nieuw en beter systeem de enige juiste optie om je woning ‘future proof’ te maken.

Waarom stookolie niet meer van deze tijd is

De traditionele stookolieketel is definitief op de terugweg. De redenen daarvoor liggen voor de hand. Niet alleen heeft zo’n ketel geen optimaal rendement, bovendien is stookolie (mazout) een weinig duurzame energiebron. Stookolie is namelijk een fossiele brandstof die gewonnen wordt uit aardolie, een grondstof waarvan de voorraden op onze planeet niet onuitputtelijk zijn.

Bovendien komen er bij de verbranding van stookolie heel wat schadelijke stoffen vrij. Het gaat vooral om koolstofdioxide (CO2), een gas dat bijdraagt aan het broeikaseffect en zo de opwarming van de Aarde in de hand werkt. Daarnaast komen er ook roet, fijn stof en verschillende zwavel- en stikstofverbindingen vrij.

De verwarming van de toekomst

Als je op zoek bent naar een duurzamer alternatief voor de traditionele stookolieketel, dan heb je heel wat mogelijkheden. Zo zijn een stookolieketel met condensatietechnologie of een condenserende gasketel al veel betere opties met een hoger rendement. 

Wil je evenwel helemáál klaar zijn voor de toekomst en van je huis een BEN-woning (bijna-energieneutrale woning) maken? Dan kies je het best voor een warmtepomp. Zo’n systeem haalt gratis warmte-energie uit de lucht, het water of de aardbodem en gebruikt dit om je woning en je sanitair water te verwarmen. Je hebt de keuze tussen een lage temperatuur warmtepomp, die vooral gebruikt wordt in combinatie met vloerverwarming, en een hoge temperatuur warmtepomp die op radiators wordt aangesloten. Je kunt ook kiezen voor een hybride systeem dat een warmtepomp combineert met gascondensatie technologie.

Wil je je warmtepomp bovendien aandrijven met groene stroom? Dan kun je overwegen om zonnepanelen te installeren en (een deel van) je stroom zelf te produceren.

Ben jij op zoek naar de verwarming van de toekomst voor jouw nieuwbouw- of bestaande woning? Neem gerust contact op met onze experts voor advies.

Nu al de verwarming van de toekomst in huis halen: het kan!

Ontvang ons Verwarmingsmagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte verwarmingssysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

26 september 2019

 

Categorie:

Verwarmen

Airconditioning

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !