Energiezuinig verwarmen: ook met een warmtepomp!

Energiezuinig verwarmen: ook met een warmtepomp!

Het nieuwe jaar komt eraan! Goede voornemens? Misschien staan kosteneffectieve energiebesparing en milieuvriendelijke energieproductie wel op jouw lijstje. Onze Altherma-warmtepomp is een slimme investering voor wie zijn leefruimte en water energiezuinig wil verwarmen (en koelen).

Hoe werkt de Altherma-warmtepomp?

De Altherma-warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron, namelijk de buitenlucht. De koelvloeistof transporteert deze warmte door middel van verdamping. De ontstane damp wordt door een compressor samengeperst. Wanneer de damptemperatuur hoger is dan de lucht- of watertemperatuur van de cv-ketel, komt hij in de condensor terecht. Daar geeft hij zijn warmte af aan de verwarmingsinstallatie. Zo kan jouw water op milieuvriendelijke en energiezuinige wijze worden opgewarmd en (optioneel) gekoeld. Het koelsysteem werkt in tegengestelde richting.

Energieverbruik van het toestel zelf?

Het toestel zelf benut maar een geringe portie energie. De grootste energieverbruiker is de compressor, maar diens geavanceerde technologie zorgt dan weer voor extra energiebesparing. Afhankelijk van de uitvoering en de werkingsomstandigheden kan een Altherma-warmtepomp voor elke Kwh die hij verbruikt zo’n 5 kWh bruikbare warmte voorzien. Een mooi rendement dus!

Energiezuinig verwarmen met een warmtepomp

De Altherma-warmtepomp kent meerdere pluspunten. Niet enkel is het een energiezuinige oplossing met een lage CO2-emissie, het toestel vergt bovendien weinig onderhoud en is voordelig voor zowel je portefeuille als je omgeving! 

Op zoek naar een energiebesparende verwarmingsinstallatie?

Draag ook jij graag je steentje bij aan het milieu? Dan vormt deze energiezuinige centrale en sanitaire verwarming de geschikte oplossing! Benieuwd naar wat meer informatie of een prijsofferte? Onze medewerkers ontvangen je met open armen en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...