Airconditioning kopen: welk systeem kies je het best?

Airconditioning kopen: welk systeem kies je het best?

Wil je airconditioning kopen, maar weet je niet goed welk systeem te kiezen? Dankzij onze tips maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Er zijn verschillende airconditioningsystemen op de markt die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Afhankelijk van je wensen en de beschikbare plaats kies je het juiste systeem op maat van je behoeften. Hoe maak je een doordachte keuze? Wij zochten het voor je uit.

Een vaste of mobiele airco kopen?

Als je een airco koopt, heb je de keuze uit een vast of een mobiel toestel. 

  • Een mobiele airco kan je verplaatsen naar elke kamer in je woning. Je hebt wel een raamopening nodig om de luchtslang door te steken. Op die manier wordt de vervuilde lucht afgevoerd.
  • Een vaste airco wordt aan de muur of het plafond bevestigd en is niet verplaatsbaar. Tegenwoordig zijn er designmodellen verkrijgbaar die een echte blikvanger in je woning vormen. Een vaste airco wordt in je interieur geïntegreerd en de leidingen zijn netjes in de muur of het plafond verwerkt.

Monoblok of met verschillende units?

Een vaste airco bestaat uit ofwel een toestel ofwel meerdere units. Een split airco bestaat uit een unit, is eenvoudig te installeren en wordt gebruikt om een ruimte te koelen. Een multisplit airco heeft een centrale unit die verbonden is met meerdere binnenunits. Op die manier kun je met een systeem verschillende kamers fris houden.

De voordelen van warmtepomp verwarming

Airconditioning kopen kan verschillende troeven voorleggen. Het zorgt niet alleen voor een aangename en koele temperatuur tijdens warme zomerdagen, het garandeert ook een gezond binnenklimaat. Dankzij een airco ben je er zeker van dat de kwaliteit van de binnenlucht optimaal is. Geen overbodige luxe als je weet hoeveel tijd we in onze woning spenderen. Geen sprake dus van vervelende verkoudheden.

Tip: Je kunt een airconditioningsysteem combineren met een luchtreiniger. Die verwijdert virussen en bacteriën op een accurate manier uit je woning. 

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...