Skip to main content

Sta je op het punt om een nieuwe woning te bouwen, of is je bestaande woning aan renovatie toe? Dan is het belangrijk om goed na te denken over je verwarmingssysteem. De klassieke verwarmingssystemen zijn duur en slecht voor het milieu, dus je kan beter naar alternatieven kijken. Een van die alternatieven, is een warmtepomp in combinatie met wandverwarming.

Wat is wandverwarming?

Wandverwarming is eigenlijk hetzelfde als vloerverwarming, met dat verschil dat de buizen in de wand worden ingewerkt en dus niet in de vloer. De buizen worden verwerkt in je muren, en de warmte wordt van daaruit verspreid door je woning. Wandverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor de luchtvochtigheid in de woning op peil blijft.

Wandverwarming in combinatie met een warmtepomp

Warmtepompen zijn de toekomst. De overheid stimuleert het gebruik van een warmtepomp via allerlei premies en via strenge energienormen. Bovendien bespaar je op je energiefactuur met een warmtepomp. Maar je moet je warmtepomp natuurlijk nog combineren met de juiste verwarming in huis. Je kan je warmtepomp bijvoorbeeld combineren met klassieke radiatoren of met vloerverwarming, maar je kan ook met wandverwarming werken. Er wordt dan een systeem van buizen voorzien in je muren, en dat systeem wordt aangesloten op je warmtepomp. Je kan dit systeem gebruiken in combinatie met een lucht-water warmtepomp, een grond-water warmtepomp of met een water-water warmtepomp.

De voordelen van een warmtepomp met wandverwarming

  • Het rendement van een warmtepomp met wandverwarming ligt erg hoog, in veel gevallen ligt die zelfs hoger dan bij vloerverwarming.
  • Wandverwarming is erg compact, waardoor het overal kan worden ingezet en waardoor de ruimte snel opwarmt.
  • Je kan je warmtepomp in combinatie met wandverwarming ook als airco inzetten.
  • De verwarming is onzichtbaar, je hebt geen radiatoren meer nodig.

Een warmtepomp aangesloten op wandverwarming is vooral ideaal voor vaak gebruikte ruimtes, en je kan dit zelfs nog combineren met vloerverwarming.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !