Skip to main content

Een airco in een interieur met strak design: het kan!

Een airco in huis halen is een must als je het in de zomer lekker fris wil houden. Maar wat zal het met je strakke interieur doen? Een uitstekende vraag, zeker als je bedenkt dat een inbouwmodel niet voor iedereen mogelijk is. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn airco’s allang niet meer de lelijke mastodonten die ze vroeger waren. Er bestaan zelfs heuse designexemplaren! Lees snel verder om een goed doordachte keuze te kunnen maken. 

Airconditioning laten inbouwen

Als jij je airco het liefst van al onzichtbaar hebt in je interieur, dan geven we je geen ongelijk. Onze inbouwmodellen zijn niet voor niets zeer populair bij mensen die hun nieuwbouwwoning van een airco willen voorzien. De unit wordt dan (bijna) volledig weggewerkt achter een wand of in het plafond. Ook als je grondig aan het renoveren bent, is een ingebouwde airco het overwegen waard. Plan je echter geen verbouwingswerken, dan heb je de keuze tussen een vloermodel of een wandmodel. 

Vloerairco’s

De vloermodellen van Daikin kun je in nagenoeg elke ruimte kwijt. Heel wat van onze vloerairco’s zijn zelfs compacter dan een radiator! Bovendien kies je zelf hoe je je vloerairco precies installeert: laag aan de muur, onder een raam, deels ingewerkt in een nis, … Als je een airco wil installeren in een ruimte met schuine plafonds en lage muren, dan is dit voor jou misschien wel de geknipte keuze.

Wandairco’s

Wandairconditioning koelt de ruimte bijzonder snel en doeltreffend. In een mum van tijd bereikt de kamer jouw ideale temperatuur. Dankzij de handige bediening waarmee je de stand van de lamellen kunt regelen, bepaal je bovendien zelf of je de koele lucht door de ruimte voelt blazen of niet. Een wandairco hoor je trouwens amper of niet, maar zichtbaar is hij natuurlijk wel. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, want de wandairco’s van Daikin zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen en verschillende kleuren. Laat je airco subtiel naar de achtergrond verdwijnen of … kies voor een designairco zoals de Daikin Stylish!

Daikin Stylish

Opteer jij voor kristalwit, zilver, matzwart of zwarthout? De Daikin Stylish is beschikbaar in vier verschillende kleuren! Het toestel is dan ook de ideale oplossing voor liefhebbers van strakke interieurs. Met zijn innovatieve, knappe design en bijzondere functionaliteiten sleepte deze wandairconditioning zelfs de Good Design Award in de wacht.

De Daikin Stylish bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is nauwelijks hoorbaar –de geluidssterkte bedraagt slechts 19 dB – en komt hoog aan de muur te hangen. De leidingen worden zo veel mogelijk weggewerkt in het plafond. Gedeelten die dan nog zichtbaar blijven, worden slim verstopt met behulp van siergoten uit kunststof. 

Vind snel de beste airco voor jouw woning!

Een airco kopen doe je niet zonder wikken en wegen. Behalve de performantie van het systeem, moet je ook rekening houden met de plaats die de airco zal krijgen in je interieur. Heb je geen idee welke airco voor jou het meest geschikt is? Gebruik dan onze airco-selectietool! Selecteer de criteria die jij belangrijk vindt en je krijgt meteen te zien welk model aan al je wensen voldoet. 

Heeft dit artikel niet al je vragen beantwoord? Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen je met plezier verder.

Een airco in een interieur met strak design: het kan!

Ontvang ons Airco magazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

10 juni 2020

 

Categorie:

Airco

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !