Denk op tijd aan een airco voor een aangename zomer

Download nu de Airco magazine !

airco zomer

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met ontzettend hete zomers en zelfs hittegolven. Hoewel de meeste mensen hogere temperaturen en een streepje zon wel weten te appreciëren, is deze warmte soms toch te veel van het goede. Om hun huis te verkoelen, kopen veel particulieren tijdens de maanden juni, juli en augustus halsoverkop een airco-installatie. Maar eigenlijk is het dan al te laat. Wil je je deze zomer écht goed voorbereiden op een warme periode? Dan begin je het best al vroeger te zoeken naar de geschikte airco voor jouw woning. Zo ben je zeker dat deze volledig geïnstalleerd is wanneer het kwik begint te stijgen.

Waarop let je bij het kiezen van een airco voor de zomer?

Het aanbod van airconditioning is immens. Je start dus maar beter op tijd met je research. Idealiter begin je met de aanvraag van offertes in februari. Richt je bij je onderzoek niet alleen op de prijs van het toestel en het installatietarief, maar hou ook rekening met andere belangrijke aspecten als energiezuinigheid, technologie en het uitzicht van de airco. De airco-oplossingen van Daikin hebben de meest gunstige energielabels op de markt. Bovendien zijn ze uitgerust met innovatieve Inverter-technologie, die energieverspilling tegengaat door de motorsnelheid van je airco efficiënt te regelen. Hierdoor daalt je verbruik tot wel 30% en betaal je een pak minder op je energiefactuur. De milieuvriendelijke airco’s van Daikin zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, die internationaal worden geroemd omwille van hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding én mooi design, aangepast aan jouw interieur. Bekijk dus op voorhand waar je de units wil laten plaatsen. Ga je voor een vloermodel, een subtiel plafondinbouwmodel of heb je liever een airco tegen een wand?

Waarom vraag je best advies aan een expert?

Een airco-installatie uitzoeken doe je het best in samenspraak met een expert. Deze kan je bijstaan bij het kiezen van het juiste model en de plaatsbepaling van de units zodat je perfect voorbereid bent op de installatie. Focus daarom niet alleen op het vinden van een leverancier van je airco, maar kies eerder voor een partner die je van bij de start begeleidt. Daikin helpt je zowel bij de keuze van het juiste klimaatproduct, als de bij installatie en zelfs de latere controle en het onderhoud.

Toch te laat begonnen met de voorbereiding voor airco-installatie?

Heb je je ook dit jaar laten vangen en ben je te laat begonnen met je voorbereiding voor airconditioning in je huis? Geen paniek, dit hoeft nog niet te betekenen dat jij en je gezin zullen moeten puffen van de warmte. De split-airco of lucht/lucht-warmtepomp verwarmt je huis ook in de winter. Daarna zal de volgende hittegolf zal je niet meer deren. Je geniet vanaf dan van de werking van dit toestel tijdens elk seizoen.

Bereid je nu alvast voor op zomerse temperaturen en vraag op tijd je offerte aan voor airconditioning. Contacteer ons en wij geven je, uiteraard geheel vrijblijvend, alle nodige informatie.

 

Over deze blogpost

Geplaatst op:

26 februari 2019

 

Categorie:

Gelijkaardige artikels