Een koele zomer? Met een warmtepomp natuurlijk!

Ben je niet bepaald tuk op hete, slapeloze nachten? Als het binnenkort weer zomer wordt en de temperaturen de hoogte ingaan, kan een warmtepomp voor de nodige verkoeling zorgen. Extra goed nieuws: een warmtepomp werkt bijzonder energie-efficiënt.

Hou het hoofd koel tijdens de zomer

In heel wat nieuwe of grondig gerenoveerde woningen duikt ’s zomers een vervelend probleem op: oververhitting als gevolg van doorgedreven isolatie. Vooral in de slaapkamers boven kunnen de temperaturen hoog oplopen. Heb jij geen zin om daardoor nachtrust te missen, laat dan tijdig een lucht-lucht-warmtepomp of in de volksmond airco installeren. Zo hou je zelfs tijdens de heetste dagen (én nachten) het hoofd koel.

Met een lucht-lucht-warmtepomp kun je je woning niet alleen koelen, maar ook verwarmen en ontvochtigen. Vooral dat laatste is ’s zomers van belang, zeker in slaapkamers en kantoren.

Onze tip: voor een goede zomerse nachtrust zorg je er best voor dat het verschil met de buitentemperatuur niet té groot is en je moet het vocht aan de binnenlucht onttrekken. Zo zul je minder zweten en des te beter slapen.

Duurzaam koelen

Koeling werd lang gezien als een heuse energievreter. Vandaag klopt dat niet meer. Ten eerste kun je met een lucht-lucht-warmtepomp nóg efficiënter koelen dan verwarmen – check het energielabel maar. Bovendien hebben heel wat mensen tegenwoordig zonnepanelen op het dak liggen. Zij kunnen ’s zomers dan ook hun huis koel houden met stroom die ze zelf produceerden.

Discreet of design?

Wil je een compacte oplossing? Kies dan voor een wandmodel binnenunit! Zo’n toestel kun je heel discreet integreren in je interieur. Of je wil je net uit de band springen? Ga dan voor een van de – bekroonde! –  designwandmodellen van Daikin met een unieke vormgeving.

Een wandtoestel installeer je bij voorkeur boven de deur. Zo moet je geen vrije wand opofferen en heb je geen last van de luchtuitstoot.

Gezonde binnenlucht

Bij de lucht-lucht-warmtepompen van Daikin zijn de binnenunits standaard uitgerust met sensoren die detecteren of er iemand in de kamer is. Ben je er niet, dan wordt er niet gekoeld en bespaar je energie.

Voor extra comfort wordt luchtstroom voortdurend aangepast, zodat er in de ruimte altijd een optimale verdeling van warmte of koelte is. De topmodellen filteren zelfs stofdeeltjes uit de lucht, zoals pollen of vluchtige organische stoffen. Ideaal voor mensen met astma of hooikoorts!

Vloer- en inbouwmodellen

Een andere optie zijn de vloermodellen. Die zijn perfect als vervanging van een accumulatiekachel, om mooi te integreren in een nis of wanneer de hoogte van de kamer beperkt is. Hét grote voordeel van vloermodellen is dat ze de lucht altijd naar boven blazen en dus geen hinder veroorzaken.

Heb je het liefst geen zichtbare binnenunit, dan ben je het best af met een inbouwmodel. Let wel: dit is minder vanzelfsprekend bij een renovatie.

Bediening via een handige app

De warmtepompen van Daikin kun je op verschillende manieren bedienen. Behalve voor een van de standaardoplossingen kun je ook kiezen voor de Daikin Online Controller, een app waarmee je je warmtepomp van een afstand kunt bedienen. Bovendien geeft deze app je inzicht in je verbruik.

De Daikin Online Controller is extra handig als jij (of je kinderen) de unit vergaten af te zetten, of als je na het werk onderweg bent naar huis en je je thuiskantoor nog even wil opwarmen.

koele zomer

Ontvang onmiddellijk de Daikin magazine!

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

18 april 2019

 

Categorie:

Airco

Gelijkaardige artikels