Skip to main content

Is het mogelijk om meerdere ruimtes te verwarmen of koelen met een warmtepomp?

Zo kun je meerdere ruimtes verwarmen of koelen

Kledingwinkel met perfecte temperatuur dankzij wandunit

Lucht/lucht warmtepompen (of airconditioners) zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig: ze kunnen worden gebruikt om meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen of te koelen. Kies het juiste warmtepompsysteem met het juiste aantal binnenunits voor optimaal comfort – overal. Dit zijn je opties.

Hoeveel ruimtes kan ik verwarmen of koelen met een lucht/lucht warmtepomp?

Lucht/lucht warmtepompen kunnen meerdere ruimtes verwarmen of koelen. Daarvoor maken ze gebruik van een splitsysteem. Dat houdt in dat er één buitenunit buiten je woning wordt gemonteerd en verbonden met een of meerdere binnenunits. Het systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht en verspreidt deze op de juiste temperatuur in je woning.

Je kunt kiezen uit drie verschillende systemen.

Een single-splitsysteem. Dit bestaat uit één buitenunit en één binnenunit. Het stelt je in staat om één ruimte te verwarmen of koelen. Dit werkt het beste voor kleinere woningen met een open indeling.

Je kunt kiezen voor een binnenunit aan de wand, op de vloer of ingebouwd in het valse plafond. Alle modellen van Daikin zijn zo ontworpen dat ze naadloos in je interieur passen.

Een multi-splitsysteem. Hierbij zijn minimaal 2 en maximaal vijf binnenunits aangesloten op slechts één buitenunit, waardoor je de temperatuur in meerdere ruimtes tegelijk kunt regelen. Dit maakt optimaal gebruik van je buitenunit en biedt maximale veelzijdigheid.

In elke ruimte kan een binnenunit met een andere stijl of ander vermogen worden geplaatst, afhankelijk van de vereisten van de ruimte en je voorkeuren. Zo kun je een kleiner model kiezen voor je slaapkamer en een groter, krachtiger model voor de woonkamer.

Bovendien kun je elke binnenunit afzonderlijk instellen met de bijbehorende afstandsbediening of via een app. Op die manier kun je per ruimte een hogere of lagere temperatuur instellen.

Een multi+-systeem. Dit geeft naast verwarming en koeling ook sanitair warm water. Op één buitenunit kun je een sanitaire warmwatertank van 90 of 120 liter en maximaal 3 andere binnenunits aansluiten. Deze oplossing is voornamelijk geschikt voor woningen tot ongeveer 80 m².

Slaapkamer met een groot bed en een klimaatoplossing aan de wand
Klimaatoplossing in de woonkamer

Kan ik een ruimte in mijn woning verwarmen en tegelijkertijd een andere ruimte koelen?

Nee. Hoewel je afzonderlijk binnenunits op verschillende temperaturen kunt instellen, zodat de ene ruimte meer wordt verwarmd of gekoeld dan de andere, kan de lucht/lucht warmtepomp niet tegelijkertijd verwarmen én koelen.

Heb ik in elke ruimte een binnenunit nodig?

Nee, je hebt niet in elke ruimte een binnenunit nodig. De lucht/lucht warmtepompen van Daikin variëren in vermogen van 1,5 kW tot 7 kW, zodat ze grote ruimtes kunnen verwarmen of koelen. Bij een multi-splitsysteem kun je later eventueel een extra binnenunit toevoegen, tot een maximum van vijf per buitenunit.

Maximale flexibiliteit in meerdere ruimtes

Je profiteert van ongeëvenaarde flexibiliteit, discrete werking met optimale prestaties en een uitzonderlijk hoog energierendement in meerdere ruimtes. De toestellen van Daikin zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor je in elke ruimte in je woning van de juiste temperatuur kunt genieten.