Elektrische verwarming vervangen door een warmtepomp

Elektrische verwarming vervangen door een warmtepomp

Ben jij het ook beu om telkens een torenhoge elektriciteitsrekening toegestuurd te krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om je elektrische verwarming te vervangen door een warmtepomp. Dat zal je niet alleen heel wat elektriciteitskosten besparen, maar je hebt ook de kans om je steentje bij te dragen aan de natuur. 

Ontdek alles over de voordelen van een warmtepomp.

Waarom voor een warmtepomp kiezen?

Een warmtepomp is maar liefst drie keer efficiënter dan elektrische verwarming. Dat komt omdat een warmtepomp alleen elektriciteit nodig heeft om energie uit de natuur te halen. Met deze energie uit de grond, het grondwater of de lucht, kan een warmtepomp jouw woning verwarmen. Deze energie komt tevens uit een onuitputtelijke energiebron (de natuur), waardoor een warmtepomp een zeer duurzame vorm van verwarming biedt. Zelfs de CO2 uitstoot van een warmtepomp is verwaarloosbaar. 

Bestaande radiatoren blijven behouden

Nog een reden om voor een warmtepomp te kiezen, is dat je de bestaande radiatoren niet noodzakelijk moet vervangen. Met een hoge temperatuur of een bivalent systeem kan je je bestaande radiatoren behouden en tegelijkertijd genieten van de milieuvriendelijke verwarming die een warmtepomp biedt. 

Daarnaast kunnen de Daikin warmtepompen aangesloten worden op zonnepanelen, zodat je nog energie-efficiënter te werk kan gaan. 

Verschillende mogelijkheden

Je hebt keuze uit een zeer divers aanbod warmtepompsystemen. De Daikin Altherma hoge temperatuur levert een watertemperatuur tot wel 80°C zonder aanvullende elektrische verwarming. Dit systeem kan perfect gecombineerd worden met de bestaande radiatoren en verwarmingsleidingen. 

De Daikin Altherma lage temperatuur is nog efficiënter en kan gecombineerd worden met vloerverwarming, lage temperatuurradiators en ventilatorluchtkoelers. Op die manier kan je een flexibel en energiezuinig verwarmingssysteem creëren met een slimme temperatuurregeling.

Je kan bij Daikin tevens verwarming en airconditioning combineren, bijvoorbeeld via de Daikin Split en Multi Split. Deze warmtepompsystemen bieden een superieure stijl, prestatie en flexibiliteit, tegelijkertijd leveren ze een optimale energie-efficiëntie.