Elektrische verwarming vervangen door een warmtepomp

Ben jij het ook beu om telkens een torenhoge elektriciteitsrekening toegestuurd te krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om je elektrische verwarming te vervangen door een warmtepomp. Dat zal je niet alleen heel wat elektriciteitskosten besparen, maar je hebt ook de kans om je steentje bij te dragen aan de natuur. 

Ontdek alles over de voordelen van een warmtepomp.

Waarom voor een warmtepomp kiezen?

 

Een warmtepomp is maar liefst drie keer efficiënter dan elektrische verwarming. Dat komt omdat een warmtepomp alleen elektriciteit nodig heeft om energie uit de natuur te halen. Met deze energie uit de grond, het grondwater of de lucht, kan een warmtepomp jouw woning verwarmen. Deze energie komt tevens uit een onuitputtelijke energiebron (de natuur), waardoor een warmtepomp een zeer duurzame vorm van verwarming biedt. Zelfs de CO2 uitstoot van een warmtepomp is verwaarloosbaar. 

Verschillende mogelijkheden

Je hebt keuze uit een zeer divers aanbod warmtepompsystemen. De Daikin Altherma hoge temperatuur levert een watertemperatuur tot wel 80°C zonder aanvullende elektrische verwarming. Dit systeem kan perfect gecombineerd worden met de bestaande radiatoren en verwarmingsleidingen. 

De Daikin Altherma lage temperatuur is nog efficiënter en kan gecombineerd worden met vloerverwarming, lage temperatuurradiators en ventilatorluchtkoelers. Op die manier kan je een flexibel en energiezuinig verwarmingssysteem creëren met een slimme temperatuurregeling.

Je kan bij Daikin tevens verwarming en airconditioning combineren, bijvoorbeeld via de Daikin Split en Multi Split. Deze warmtepompsystemen bieden een superieure stijl, prestatie en flexibiliteit, tegelijkertijd leveren ze een optimale energie-efficiëntie.

Daikin helpt je graag om de meest geschikte airco voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.

Ontvang ons verwarmingsmagazine en maak de juiste keuze.

Daikin helpt je graag om het meest geschikte verwarmingssysteem voor jouw situatie te kiezen. Dit magazine geeft alvast wat inspiratie en helpt je op weg.