Verwarmen met airco? Ja, je leest het goed ...

Verwarmen met airco? Ja, je leest het goed ...

Een airco dient om te koelen. Klinkt logisch? Toch kun je ook verwarmen met een airco. Een geïntegreerd systeem met warmtepomp biedt heel wat voordelen.

Een airco dient om te koelen. Klinkt logisch? Toch is dat maar een deel van het verhaal. Hedendaagse klimaatsystemen combineren namelijk airconditioning met verwarming in één unit. Als je dus iemand hoort spreken over verwarmen met de airco, hoef je niet meteen te twijfelen aan de geestelijke gezondheid van die persoon. Integendeel: hij of zij heeft gekozen voor een slim, duurzaam en bijzonder praktisch systeem voor klimaatregeling. Ook iets voor in jouw woning?

Verwarming en koeling gebaseerd op koele lucht

De systemen waarbij je kunt koelen én verwarmen met een airco, zijn uitgerust met een warmtepomp. Deze airconditioningsystemen transporteren warmte van de ene omgeving naar de andere met behulp van een koelmiddel.

Innovatieve lucht-lucht-warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om warmte aan de lucht te onttrekken. Zo kun je in de zomer met de airco de kamers in je huis koelen. De warmte van binnen wordt dan naar buiten afgevoerd.

In de winter is het mogelijk om dat proces om te draaien. De warmtepomp wordt dan gebruikt om latente warmte uit de buitenlucht te onttrekken – dat kan zelfs bij een buitentemperatuur van -15 °C – en die warme lucht naar binnen te blazen. De koelvloeistof in het circuit stroomt dan in de andere richting.

De voordelen van een warmtepomp met airco

Als je een systeem voor airconditioning kiest, wil je een installatie die meer doet dan enkel de lucht koelen. Een hedendaags aircosysteem schept een perfect binnenklimaat, met een zorgvuldig evenwicht tussen temperatuur, luchtvochtigheid en verse luchttoevoer. State-of-the-art airconditioners kunnen zelfs irriterende stoffen, zoals stuifmeel, filteren. 

Een flexibel 3-in-1-systeem

Zo’n geïntegreerd systeem heeft heel wat voordelen:

  • Op de buitenunit kun je meerdere binnenunits aansluiten. Elke airco kun je apart aansturen, voor een optimale temperatuur in elke kamer.
  • De compacte warmtepompen zijn eenvoudig te monteren. Ook als je in je woning maar over een beperkte ruimte beschikt, is het mogelijk om er een te installeren.
  • De geavanceerde inverter- en warmtepomptechnologieën zorgen voor een optimaal rendement en een maximale energiebesparing. Dat zul je snel merken in je portemonnee!
  • De airco’s zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Er is zeker een unit verkrijgbaar die naadloos bij jouw interieur aansluit.

Verwarmen met een airco? Vraag raad!

Ben je geïnteresseerd in een systeem om te koelen en te verwarmen? Vraag dan gerust meer informatie aan een van onze installateurs.

Contacteer ons

Wil je graag meer informatie over welke Daikin warmtepomp het meest geschikt is voor jou? 

Een Daikin warmtepomp specialist staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Uw comfort ligt ons nauw aan het hart...