Skip to main content

Een airco dient om te koelen. Klinkt logisch? Toch is dit slechts een klein deel van het verhaal. Hedendaagse airco-systemen kunnen ook verwarmen. Julie en David kozen voor deze oplossing. Lees hieronder hun verhaal:

 

verwarmen met airco

Julie en David kochten een vrijstaande woning uit de jaren 60 en renoveerden deze grondig. Zowel de leefruimtes als de slaapkamers werden oorspronkelijk verwarmd met een elektrische installatie. Deze werd vervangen door een energie- en gebruiksvriendelijke Daikin lucht-lucht warmtepomp.

 

David: "De keuze voor een lucht-lucht warmtepomp was snel gemaakt. Enerzijds vanwege het uitzonderlijk lage stroomverbruik. Anderzijds omwille van het hoge comfort mede dankzij de snelle reactietijd én de mogelijkheid om ook te koelen. Onze kamers zijn in de winter binnen de tien minuten warm. In de zomer kunnen we de kamers op enkele minuten tijd afkoelen.” Om de warmtepomp van elektriciteit te voorzien werden zonnepanelen op het dak geplaatst. “Dankzij onze zonnepanelen hebben we nog nauwelijks energiekosten voor onze verwarming én koeling. ”

 

Verwarming en koeling gebaseerd op koele lucht

De systemen waarbij je kunt koelen én verwarmen met een airco, worden ook warmtepompen genoemd. Deze airconditioningsystemen transporteren warmte van de ene omgeving naar de andere met behulp van een koelmiddel.

Innovatieve lucht-lucht-warmtepompen zijn een milieuvriendelijke manier om warmte aan de lucht te onttrekken. Zo kun je in de zomer met de airco de kamers in je huis koelen. De warmte van binnen wordt dan naar buiten afgevoerd.

In de winter is het mogelijk om dat proces om te draaien. De warmtepomp wordt dan gebruikt om warmte uit de buitenlucht te onttrekken – dat kan zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C – en die warme lucht naar binnen te blazen. De koelmiddel stroomt dan in de andere richting.

De voordelen van een warmtepomp met airco

Als je een systeem voor airconditioning kiest, wil je een installatie die meer doet dan enkel de lucht koelen. Een hedendaags aircosysteem schept een perfect binnenklimaat. State-of-the-art airconditioners kunnen zelfs irriterende stoffen, zoals stuifmeel, filteren. 

Zo’n geïntegreerd systeem heeft heel wat voordelen:

  • Het is mogelijk om op 1buitenunit meerdere binnenunits aan te sluiten. Elke airco kun je apart aansturen, voor een optimale temperatuur in elke kamer.
  • De compacte warmtepompen zijn eenvoudig te monteren. Ook als je in je woning maar over een beperkte ruimte beschikt, is het mogelijk om er één te installeren.
  • De geavanceerde inverter- en warmtepomptechnologieën zorgen voor een optimaal rendement en een maximale energiebesparing. Dat zul je snel merken in je portemonnee!
  • De airco’s zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Er is zeker een unit die naadloos bij jouw interieur aansluit.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !