Skip to main content

Veel mensen weten het niet, maar een lucht-luchtwarmtepomp is eigenlijk een type airconditioning. Je kan zo’n warmtepomp dus gebruiken om je woning te verwarmen én koelen. Iets voor jou? Hier vertellen we je alles wat je moet weten over de split airco.

Verwarmen én koelen met een warmtepomp

Een split airco is het meest voorkomende lucht-luchtwarmtepompsysteem. Zo’n split bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en met een koelmiddel wordt de warmte naar de binnenunit getransporteerd. Maar het systeem kan ook omgekeerd werken en zo je woning koelen.

Single-split airco

De single-split airco is ideaal als je één kamer wil kunnen verkoelen. De buitenunit wordt dan aangesloten op één binnenunit.

Multi-split airco

Met multi-split airco kan je meerdere kamers verwarmen en koelen. Er zijn tot vijf verschillende binnenunits die je elk apart kunt bedienen. Allemaal zijn ze aangesloten op één buitenunit.

De voordelen van split airco

Een split airconditioningsysteem biedt verschillende voordelen.

1. Geschikt voor alle ruimtes

 Een multi-split airco systeem kan meerdere ruimtes verwarmen én koelen, of het nu gaat om woningen of kantoorruimtes. De binnenunits zijn in verschillende groottes verkrijgbaar, zodat je in elke ruimte een binnenunit kunt installeren met de ideale dimensionering en het juiste vermogen voor een optimaal rendement.

2. Voor nieuwbouw en renovatie

Daarnaast zijn de single-split en multi-split airco’s van Daikin geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze hebben namelijk compacte binnenunits die weinig ruimte vereisen. Omdat het gaat om een modulair systeem, kun je later ook nog altijd extra units toevoegen.

3. Voor elk interieur

Tenslotte werden de binnenunits van Daikin al meermaals bekroond voor hun design dat perfect past in hedendaagse interieurs. Er zijn een heel reeks wand-, vloer- en plafondunits beschikbaar in tal van ontwerpen, zodat je zeker een geschikte binnenunit vindt voor elke ruimte in jouw woning.

Ook koelen met jouw warmtepomp?

Met de lucht-luchtwarmtepompen (split airco) van Daikin kun je tot vijf verschillende kamers efficiënt koelen en verwarmen. Weet je niet welke warmtepomp te kiezen? Een professionele installateur adviseert je graag over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !