Skip to main content

Airco met buitenunit: de warmtepomp die verwarmt en koelt

Veel mensen weten het niet, maar een lucht-luchtwarmtepomp is eigenlijk een type airconditioning. Je kunt met zo’n warmtepomp je woning dus verwarmen én koelen. Iets voor jou? We vertellen je alles wat je moet weten over de split airco.

Verwarmen én koelen met een warmtepomp

Een split airco is het meest voorkomende lucht-luchtwarmtepompsysteem. Zo’n split wordt ook een airco met buitenunit genoemd omdat de installatie bestaat uit twee delen: een buitenunit die warmte aan de buitenlucht onttrekt en een binnenunit die de warmte in de woning afgeeft. Dit systeem kan ook omgekeerd werken en zo je woning koelen.

Lees ook: Hoe werkt een split airco?

Welke airco met buitenunit heb je nodig ?

Er bestaan verschillende types airco’s. Afhankelijk van het aantal kamers dat je wil koelen of verwarmen, kies je voor een single-split of een multi-split airco. Twijfel je over het juiste model? Vraag advies aan een expert.

Single-split airco

De single-split airco is ideaal als je één kamer wil kunnen verkoelen. De buitenunit wordt dan aangesloten op een enkele binnenunit.

Multi-split airco

Met multi-split airco kan je meerdere kamers verwarmen of koelen. Er bestaan multi-splitairco’s met twee, drie, vier of vijf verschillende binnenunits die je elk apart kunt bedienen. Dit maakt het gebruik erg makkelijk. Bij een multi-split airco zijn alle binnenunits aangesloten op dezelfde buitenunit.

De voordelen van airco met buitenunit

Een split airconditioningsysteem biedt verschillende voordelen.

1. Geschikt voor alle ruimtes

Een multi-split airco systeem kan meerdere ruimtes verwarmen én koelen, of het nu gaat om woningen of kantoorruimtes. De binnenunits zijn in verschillende groottes verkrijgbaar, zodat je in elke ruimte een binnenunit kunt installeren met de ideale dimensionering en het juiste vermogen voor een optimaal rendement.

2. Voor nieuwbouw en renovatie

Daarnaast zijn de single-split en multi-split airco’s van Daikin geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze hebben namelijk compacte binnenunits die weinig ruimte innemen. Omdat het gaat om een modulair systeem, kun je later ook nog altijd extra units toevoegen.

3. Voor elk interieur

Ten slotte werden de binnenunits van Daikin al meermaals bekroond voor hun design dat perfect past in hedendaagse interieurs. We hebben wand-, vloer- en plafondunits in tal van ontwerpen, zodat je zeker een geschikte binnenunit vindt voor elke ruimte in jouw woning.

Hoe moet je een split airco installeren?

De installatie van een split airco laat je het best over aan een specialist. Hoe dit precies verloopt, lees je in onze blog over de plaatsing van een airco.

De prijs van een split airco

Een split-airco (airco met buitenunit) is altijd een oplossing op maat. De totaalprijs hangt dan ook af van verschillende factoren, zoals het aantal binnenunits en het type, het vermogen, de opties, …

Meer details en enkele richtprijzen vind je op de pagina ‘Hoeveel kost een airco precies?’.

Zelf een split airco kopen?

Met de split airco’s van Daikin kun je tot vijf verschillende kamers efficiënt verwarmen en koelen. Weet je niet welke airco/warmtepomp te kiezen? Een professionele installateur adviseert je graag over de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !