Hoeveel kost een warmtepomp?

Vandaag kiezen almaar meer mensen voor een warmtepomp. Logisch, want zo’n systeem biedt tal van voordelen. Toch weten heel wat consumenten niet goed met welk budget ze voor de installatie van zo’n systeem rekening moeten houden. “Hoeveel kost een warmtepomp?” is dan ook een veelgehoorde vraag. Het (genuanceerde) antwoord ontdek je in dit artikel.

Kiezen voor een warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem dat gratis warmte-energie aan de natuur onttrekt, om er vervolgens je woning en/of sanitair water mee te verwarmen. Afhankelijk van het type warmtepomp onttrekt ze de warmte-energie aan de omgevingslucht, de bodem of het grondwater. 

Een warmtepomp is niet alleen een bijzonder comfortabel systeem, je kunt er bovendien flink mee besparen op je energiekosten. Ook is een warmtepomp honderd procent duurzaam. Door zo’n systeem in huis te halen, help je dus mee om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.

De prijs van een warmtepomp

Ben je overtuigd van de voordelen van een warmtepomp? Dan wil je waarschijnlijk graag weten hoeveel een warmtepomp kost. Die vraag kunnen we evenwel niet zomaar beantwoorden. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, het vermogen en de opties die je neemt (bijvoorbeeld vloerverwarming, wandverwarming, …).

Ook de installatiekost verschilt van geval tot geval. Wat je precies betaalt voor de installatie, hangt onder meer af van de lengte van de leidingen die nodig zijn en van het aantal aansluitingen.

Gelukkig is een warmtepomp een investering die zichzelf terugverdient – je zult snel merken dat je heel wat uitspaart op je energiefactuur. Bovendien kun je voor de installatie van een warmtepomp een beroep doen op tal van premies. Houd er in je budgettering dus rekening mee dat je een deel van je installatiekosten terugbetaald krijgt.

Enkele richtprijzen op een rijtje

Vaak gaan mensen ervan uit dat warmtepompen heel duur zijn, maar dat is wel erg kort door de bocht. Zoals gezegd, moet je naar het grotere plaatje kijken en je winst uittellen op de lange termijn. Bovendien bestaan er oplossingen die toch budgetvriendelijk zijn.

Om je een idee te geven, zetten we enkele richtprijzen op een rijtje. Deze prijzen zijn exclusief btw en exclusief installatie.

Hoeveel kost een warmtepomp? Vraag een offerte!

Wil je weten hoeveel de installatie van een warmtepomp in jouw woning je precies zal kosten? Neem dan contact op met een erkend installateur voor een gedetailleerde offerte op maat. Ook kun je onze prijslijst met richtprijzen aanvragen – een bijzonder nuttig hulpmiddel als je het budget voor je (ver)bouwproject wil opstellen.

Hoelang duurt de installatie van een warmtepomp en 4 andere vragen

Download de Daikin prijslijst!

Prijzen vergelijken kan interessant zijn, zeker wanneer het gaat over aankopen zoals centrale verwarming of airconditioning.  Download nu de gratis Daikin prijslijst. 

Over deze blogpost

Geplaatst op:

14 maart 2020

 

Categorie:

Verwarmen

Airco

Gelijkaardige artikels