Skip to main content

Wat bepaalt de prijs van een warmtepomp?

Hoelang duurt de installatie van een warmtepomp en 4 andere vragen

Download onze prijslijst!

Vandaag is een warmtepomp al lang geen uitzondering meer in gezinswoningen. Logisch ook, want het is een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen, dat bovendien een hoog rendement biedt én een optimaal comfort. Maar met welke prijs moet je rekening houden als je een warmtepomp wil installeren? We vertellen je graag welke factoren daarbij een rol spelen.

 

Het type warmtepomp

 

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen. Afhankelijk van jouw situatie, kun je bij Daikin steeds terecht voor een oplossing op maat. Het is dan ook niet mogelijk om één prijs voor een warmtepomp te noemen. Wel kunnen we je een aantal richtprijzen geven:

De genoemde prijzen zijn exclusief btw en exclusief installatie.

De goedkoopste warmtepompen zijn van het type lucht-lucht. Dit zijn warmtepompen die hun energie uit de buitenlucht halen en die gebruiken om de binnenlucht te verwarmen. Een lucht-lucht warmtepomp kan kleine ruimtes goed verwarmen. De andere types zijn in de regel duurder, maar bieden dan ook een hoger rendement en bieden een aantal voordelen die de lucht-lucht warmtepomp soms niet heeft.

Het vermogen van de warmtepomp

Het vermogen van een warmtepomp is de hoeveelheid energie die de installatie in een bepaalde tijd levert, uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Zo zijn er warmtepompen met een vermogen van 4 kWh, 6 kWh, 8 kWh, 11 kWh ... Hoe groter het vermogen, hoe hoger de prijs.

Het optimale vermogen is niet alleen afhankelijk van de grootte van de ruimte die je moet verwarmen; ook het isolatievermogen van je woning speelt een belangrijke rol. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe lager het vermogen van je warmtepomp mag zijn. Welk vermogen het meest geschikt is voor jouw woning, bepaal je aan de hand van de warmteverliezen.

 

De installatiekost

 

De totale kostprijs van een warmtepomp hangt niet alleen af van het type en van het vermogen van de warmtepomp. Je moet ook rekening houden met de installatiekost. Die hangt onder meer af van de lengte van de leidingen tussen de buiten- en de binnenunit, en van het aantal sanitaire aansluitingen.

De prijs van een warmtepomp: vraag een offerte

Benieuwd hoeveel een warmtepomp jou precies zal kosten inclusief installatie? Een erkend installateur bezorgt je graag een gedetailleerde offerte op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie. Ook kun je onze prijslijst met richtprijzen aanvragen –  een nuttig hulpmiddel bij het opstellen van het budget voor je (ver)bouwproject. Houd er ook rekening mee dat er voor de installatie van een warmtepomp tal van premies bestaan. Ga dus zeker na of je daarvoor in aanmerking komt.

Over deze blogpost

Geplaatst op:

2 januari 2020

 

Categorie:

Verwarmen

Airconditioning

Gelijkaardige artikels

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Solliciteer nu !