Daikin service installer_rechts.png

In 5 stappen een Service-pakket aankopen

Daikin overloopt samen met u de 5 stappen die nodig zijn om een service pakket aan te kopen. 

Hoe kan ik een service pakket aankopen?

Stap 1: creatie van een Stand by Me-account

De eerste stap die je moet doorlopen is een account aanmaken. Ga naar het Stand By Me-portaal. Klik op de toets 'Registreer uw Daikin installatie'.  Er verschijnt een scherm waar je een emailadres, voornaam en naam kan intypen alsook een wachtwoord kan kiezen. Klik dan op 'verzenden'.

Opgepast: als je reeds over een account beschikt, hoef je geen nieuwe account aan te maken. Dan kan je via 'aanmelden' naar je bestaande account gaan om een tweede installatie te registreren.

Stap 2: activatie van de account

Op het moment dat je een account hebt aangemaakt, stuurt Stand By Me u een activatiemail. U dient deze mail te openen en op de bevestigingsknop te drukken. Het portaal opent de homepage van Stand By Me en u kan met uw email en wachtwoord inloggen. Hiermee is uw account klaar om uw installatie te registreren. 

Hebt u geen mail ontvangen? Kijk dan in uw spam. Het is mogelijk dat deze daar per ongeluk terecht is gekomen. Hebt u hem niet ontvangen, controleer dan of er geen fout staat in het emailadres en druk opnieuw op versturen.

Stap 3: registreer de installatie

Eenmaal je account geactiveerd kan u uw toestellen één voor één registreren.

Dan hebt u 2 mogelijkheden om de toestellen de registreren.

 • Optie 1: u hebt van uw installateur een inbedrijfstellingcode ontvangen.
  Dit betekent dat de installateur de installatie al opgeladen heeft in Standbyme en dat u enkel nog uw persoonlijke gegevens dient te controleren en te bevestigen.
 • Optie 2: indien u geen inbedrijfstellingscode hebt ontvangen, dient u uw installatie registreren via de foto's.
  • Kies 'verwarming' indien u een lucht/water warmtepomp wenst te registeren 
  • Of lucht/lucht warmtepompen voor een airco-systeem
  • Wat hebt u nodig om uw toestellen op een eenvoudige manier te registreren?
   • de volledige naam van het toestel
   • het serienummer
   • een scan van het opstartdocument of factuur

Stap 4: de 6 maanden gratis extra garantie aanvragen

Deze stap gebeurt automatisch nadat de installatie bewaard is in Stand By Me. Je kan dit controleren door in je account te kijken naar de einddatum van de garantie.


Opgelet: om te kunnen genieten van de 6 maanden extra garantie, dient de installatie binnen het jaar na de inbedrijfstelling geregistreerd te zijn. Na deze datum is het nog steeds mogelijk om de garantie aan te vragen maar is het niet meer mogelijk om de 6 maanden extra te krijgen.

Stap 5: koop je servicepakket bij je installateur

Daikin ondersteunt je installateur door ook hem de mogelijkheid te bieden om de garantie op de wisselstukken voor je toestel te verlengen tot 8 jaar. Neem contact op met je vertrouwde installateur om de mogelijkheden te bespreken.

Moradia2-281.png

Stap 5 bis: koop je servicepakket aan bij Daikin

Sommige installateurs bieden geen onderhoud of verlengde garantie-contracten aan, indien dit geval kan je bij Daikin terecht voor servicepakketten. Hoe doe je dit?

Na de registratie van je installatie, kan je een servicepakket aankopen. Hieronder vind je een voorbeeld. Je zal enkel pakketten zien die van toepassing zijn op jouw installatie. Het is dus mogelijk om 1 of meerdere pakketten te zien.

NL stap 2.6 packs_2022.png

Je zal 5 verschillende tabs doorlopen.
Opgepast: ode knop naar de volgende tab staat altijd helemaal onder de pagina.

 1. In de eerste tab 'Servicepartner', dien je Daikin als servicepartner te selecteren. Klik daarna op de knop 'Persoonlijke gegevens'
 2. In de tab "Persoonlijke Gegevens", controleer je of alle gegevens correct zijn. Klik dan op 'Overzicht aankoop'
 3. Onder de tab "Overzicht aankoop" klik op je betalingsmethode (Bancontact, Visa of Mastercard) die je wenst te gebruiken en je aanvaardt de 'algemene voorwaarden'. Daarna klikt je op "Betaal nu" 
 4. We zijn er bijna. Neem je kaartlezer en bankkaart bij de hand en voltooi de online betaling. Opgepast: blijven klikken op de groene knoppen tot je terug op de Stand By Me website onder de rubriek "Betaling" komt. 
 5. Na correcte betaling ga je over naar de tab "Bevestiging aankoop".

Krijg je een foutmelding, dan betekent dit dat er iets fout is gelopen bij het invullen. Het systeem zal je zeggen welk veld verkeerd is ingevuld door het rood te omkaderen.

Stand By Me_007_Lifestyle-application pictures_HR.jpg